Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in de Elzas: La Clairiëre, het eerste bio-hotel van Frankrijk
Er zijn van die magische plekken waar alleen al de omgeving zorgt voor een totale ontspanning. Het spahotel La Clairiëre is zo€Ÿn plek. Gelegen aan de rand van het bos in het Parc Naturel Régional des Vosges du Nord, komen bezoekers tot rust en worden ze één met de natuur. De keuken van het restaurant is bovendien 100% biologisch.
De Spa €žBien-être€Ÿ is een ideaal toevluchtsoord voor volledige ontspanning. De rust die uitgaat van het natuurpark laat lichaam en geest weer volledig opladen. Om extra in contact te staan met de natuurlijke omgeving van dit hotel, kan er uitgebreid worden gebadderd in de buitenlucht. De whirlpool en het verwarmde zwembad met hydrotherapie bevinden zich middenin het bos. Geniet van de frisse lucht, de mooie kleuren en de uitgestrekte natuur, terwijl uw lichaam zich ontspant in het warme water. Voor extra genot is er een tepidarium, een verwarmde rustruimte, met aromatische oliën.
Meer informatie : www.la-clairiere.com

4.2 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in de Bourgogne
: Bourgondische waterwegen
Met meer dan 1.000 km aan navigeerbare kanalen en rivieren is de Bourgogne een echt paradijs voor watersporters en een belangrijke bestemming voor watertoerisme.
Vanaf het Canal de Bourgogne tot aan het Canal du Centre, via het Canal du Nivernais, de kanalen van de Val de Loire, de Saône of de Yonne, niet minder dan 12 kanalen en rivieren in de Bourgogne zijn geschikt voor de pleziervaart. De waterwegen van de Bourgogne zijn voorzien van 73 stopplaatsen en 34 plezierhavens, waaronder Saint-Jean-de-Losne, de grootste plezierschaven van Frankrijk. Deze voorzieningen hebben het mogelijk gemaakt om alle vormen van watertoerisme aan te bieden: woonboten, boot-hotels, cruiseschepen en rondvaartboten. Het water is de perfecte manier om de regio in het langzame ritme van de "escargot" te ontdekken. Het gehele aanbod van watertoerisme is terug te vinden in de brochure "Tourisme fluvial en Bourgogne". Hierin vindt u onder andere toeristische kaarten van de verschillende waterwegen, omschrijvingen van de boten, huurtarieven en de gegevens van alles aanbieders in de Bourgogne.
Meer informatie : www.bourgondie-toerisme.com

4.3 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in Bretagne: het grootste ecodorp van Frankrijk Het vakantiedorp « le Domaine de Crenihuel » is de ideale uitvalsbasis om de regio Bretagne te ontdekken. Het dorp ligt in de plaats Silfiac, tussen de cote de Granit Rose en de Golfe de Morbihan.
Het dorp Silfiac is een voorbeeld van duurzame ontwikkeling. De plaats gebruikt duurzame stroom, het is opgezet op basis van biologische baksteen, en herbruikt water. Daarnaast beschikt het dorp over een boomgaard opdat bijzonder fruit wordt behouden. Vanuit het dorp vertrekken 14 circuits die te voet, te paard of te fiets zijn af te leggen. Het vakantiepark beslaat een oppervlakte van 34 hectare en is aangepast voor bezoekers met een lichamelijke handicap. Onderdeel van het park zijn een oude herenboerderij en een boerderij die op een smaakvolle en authentieke manier zijn gerenoveerd. Alle huizen op het terrein zijn volgens de regels van het label « Haute Qualité Environnementale » gebouwd en integreren volledig in het landschap.
Meer informatie : www.lvt-crenihuel.com

4.4 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in de Champagne-Ardenne Door de open ruimte zijn er talloze mogelijkheden voor sport en vrijetijdsbesteding in de Champagne-Ardenne. De glooiende landschappen en de mooie natuur vormen een onuitputtelijke bron voor leuke avonturen! Chêne perché : Wonen in bomen
In Signy-l€ŸAbbaye kunt u in een activiteitenpark en onder het toeziend oog van erkende begeleiders €žboompje klimmen€Ÿ, met behulp van touwbruggen en "ladders, gespannen touwen, abseilinstallaties en nog veel meer. Maar het originele van dit park zit hem in de overnachtingmogelijkheden: boomhutten voor 2 à 3 personen op 15 m hoogte. www.lecheneperche.com Terraltitude : Een ongelofelijke glijvlucht
Naast het meer Lac des Vieilles Forges, midden in een dennenbos van ruim 70 jaar oud, bevindt zich avonturenpark « Ardennes Terre d€ŸAventures ». Het is een leuke manier om de natuur en de bossen van de Ardennen te leren kennen, het hele gezin kan er veel plezier aan beleven. De topattractie van dit avonturencentrum: de «Fantasticâble». Dit is een enorme abseilinstallatie vanaf een 300 m hoog platform. www.aventure-parc.fr

4.5 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in de Languedoc Roussillon
: in de voetsporen van de schrijver Robert Stevenson De lange afstandstocht GR70 in Languedoc-Roussillon is in de loop der jaren befaamd geworden voor zijn mythische omgevingen. Een schitterende route om alleen of in een groep te bewandelen. Maar het is ook mogelijk om over de paden te mountainbiken of paardrijden. Er is bovendien een mogelijkheid om in de voetsporen te treden van Robert Stevenson, de schrijver van Schateiland, en de tocht te maken samen met een ezel, die de bagage draagt. Alle informatie en faciliteiten zijn ter plaatse aanwezig. Overnachten kan in een gîte, chambre d€Ÿhôte, op een camping of in een luxe hotel, en er zijn tal van adresjes voor restaurants, ezelhuur, bagagevervoer of georganiseerde wandelingen.
Meer informatie : www.sunfrance.com

4.6 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in Normandië: EANA, een nieuw attractiepark over duurzame ontwikkeling Na 18 maanden bouwen en 30 miljoen euro aan investeringen, opende het EANA park in juli 2008 zijn deuren. Dit park is het eerste in Europa dat volledig gewijd is aan duurzame ontwikkeling en het leven op aarde vroeger, nu en in de toekomst.
In Gruchet le Valasse, op zo€Ÿn 15 minuten van de €žPont de Normandie€Ÿ, ligt dit nieuwe attractiepark, waar jong en oud kunnen aanschouwen hoe het leven op aarde zich heeft ontwikkeld vanaf het allereerste begin tot 2050. In de verschillende tuinen en de grote technologische hal van het complex leren bezoekers over het leven op aarde en in de zee door de eeuwen heen. Een reis door de tijd die zowel leerzaam is als leuk. Rondom de gerenoveerde abdij van Valasse worden bezoekers bewust gemaakt van de grote uitdagingen die ons wachten ter behoud van de natuur en hoe we op een goede wijze met onze natuurlijke bronnen om kunnen gaan.
Meer informatie : www.eana.fr

4.7 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in Midi-Pyrénées : €žgeocaching€Ÿ in de Gascogne
De Gascogne biedt een weekend géocaching », ofwel schatzoeken met de hele familie met behulp van een GPS. Het avontuur speelt zich af in het departement Gers (in de streek van D€ŸArtagnan) rond het kasteel Lavardens. Vooral kinderen leven zich helemaal uit bij het oplossen van mysteries en het ontraadselen van legendes om zo de schat te ontdekken. Maar ook volwassenen ontdekken de avonturier in zichzelf.
Meer informatie : www.tourisme-champagne-ardenne.com

Daarnaast kunnen zij volop gebruik maken van de wellness mogelijkheden (zwembad, sauna, jacuzzi, hammam). Kosten: 125€ op basis van een 4 persoons chalet gedurende drie dagen en twee nachten.
Meer informatie : www.toerisme-midi-pyrenees.nl

4.8 " ACTIEF ( IN DE NATUUR) & duurzaam toerisme in Picardie
Fietsen, lopen kanoën, boogschieten, klimmen ; ontdek het mooie gebied van Thiërache. « Ik ben begonnen met kanoën toen ik heel klein was en ik heb hier altijd passie voor gehouden. Vandaag de dag, deel ik deze passie graag met bezoekers die de natuur op een andere manier willen ontdekken.» Maxime Karmusik : Base de Blangy, 02500 Hirson.
Meer informatie : T : (0033) (0)3 23 58 34 41
W : www.thierache-sport-nature.com
Picardië telt 72 tuinen, waarvan 17 geclassificeerd zijn als zeer bijzonder 27. Voor de eerste keer in Picardië vinden €žde tuinen in scëne€Ÿ plaats. Veertien van de 72 tuinen in Picardië zullen het decor vormen voor dans, muziek en theatervoorstellingen en poetische wandelingen. 28 juni, 4 en 5 juli 2009 Meer informatie : Comité Régional du Tourisme de Picardie T : 0033 (0)3.22.22.33.66
W : www.picardietourisme.com

4.9 " (Actief in de natuur) & duurzaam toerisme in Poitou-Charentes
: een ontdekkingstocht op de Charente€¦ per boot
De vredige rivier de Charente is bevaarbaar vanaf Angoulême tot aan de zee, over een afstand van 170 km.
Een prachtige tocht voor echte waterliefhebbers, die per huurboot kan worden afgelegd. De binnenvaartschepen zijn te huur voor een weekend of week en zeer makkelijk te besturen. Via 21 handmatige sluizen wordt het hoogteverschil totaan de oceaan overbrugt.
Een leuke afleiding voor de kinderen! Fietsen en mountainbikes kunnen mee op de boot, zodat aanliggende dorpen of romaanse kerken goed bereikbaar zijn voor een bezoekje. Ook een rondleiding bij een Cognac of Pineau de Charentes producent mag natuurlijk niet ontbreken. Voor hen die liever een dagtochtje maken of gewoon een uurtje willen varen, zijn er natuurlijk ook volop mogelijkheden. Een minicruise kan worden ondernomen vanaf de plaatsen St Simon, Cognac en Saintes.
Meer informatie : www.lacharente.com