Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kasteel Engelenburg heeft de exploitatie van de golfbaan bij het kasteel weer in eigen handen. Hierdoor kan beter worden ingespeeld op de wensen van gasten van Kasteel Engelenburg. Bovendien verwachten de eigenaren een betere service te kunnen aanbieden door synergievoordelen, nu er geen verschillende doelstellingen meer zijn tussen Kasteel Engelenburg en de voormalige exploitant van de golfbaan.

Engelenburg beschikt al sinds 1988 over een enthousiaste eigen golfclub, Engelenburg Golf & Country Club. Het ledental is de afgelopen jaren gegroeid tot 230. Ook zijn er diverse bedrijfslidmaatschappen mogelijk, met persoonsgebonden lidmaatschappen en wildcards.
Inmiddels is ook een samenwerkingsverband aangegaan met ANWB Golf, met bijna 20.000 leden de grootste golfclub van Nederland.

De driving range, gesitueerd tussen de eeuwenoude muren van de voormalige moestuin, is nu de thuisbasis van de ANWB Golfschool. Hier worden onder leiding van head professional Wim Stevens en pro Patrick Pannemans GVB-cursussen en lessen voor gevorderden aangeboden. Stevens is telg uit een beroemd golfgeslacht; "geboren" en getogen op de Eindhovensche, handicap 2 op zijn 14e en al meer dan 30 jaar teaching pro. Pannemans is de jeugdige en enthousiaste pro, die beginnende golfers geweldig kan motiveren voor de golfsport.

De golfbaan van de Engelenburg maakt deel uit van het luxe kasteel hotel en restaurant. "Golfen en exclusief genieten zijn nu nog beter met elkaar te combineren", aldus  directeur/eigenaar Johan Agricola van Kasteel Engelenburg. "Net zoals op vele exclusieve hotelgolfbanen in Engeland en Schotland, betekent golfen op de Engelenburg één of meerdere dagen verwend worden met een uitdagende 9 holes golfbaan, persoonlijke service en gastronomische verwennerijen in een historische ambiance."

Johan Agricola: "De behoefte van de hedendaagse golfers verandert snel. Daarom bieden we verschillende lidmaatschapopties, die aansluiten op de behoefte, zoals bijvoorbeeld een jaarabonnement of een heerlijk zomerabonnement, maar men kan ook kiezen voor een 10- rittenkaart. Daarnaast bieden we aantrekkelijke arrangementen in combinatie met een diner in ons 19e eeuwse Serrerestaurant of de luxe hotelkamers in de koetshuizen.

http://www.golfbaanengelenburg.nl/


Plannen

De komende maand wordt de bestaande golfbar grondig gerenoveerd en uitgebreid. In combinatie met het prachtig gelegen terras van het kasteel aan de slotgracht, wordt de 19e hole een ontmoetingsplek in stijl met de rest van het kasteel. Ook wordt hard gewerkt aan de uitbreiding naar 18 holes. In samenwerking met grondeigenaar Fortis zijn inmiddels voorstellen ingediend bij de Gemeente Brummen.