Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Gasten uit vele landen van de wereld, maar ook uit ons eigen land zullen in het Paasweekend een bezoek brengen aan de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Het park staat prachtig in bloei. Keukenhof is bij uitstek de locatie om Pasen in stijl te beginnen. Bovendien wordt er deze dagen voor veel extra activiteiten gezorgd.

Keukenhof voor Vroege Vogels

Het park is op tweede paasdag 13 april ook nog eens extra vroeg open. Het park opent haar poorten al om 7 uur om de vroege vogels onder ons, de gelegenheid te geven om nog een keer te genieten van het ontluiken van de bloemenpracht en het ontwaken van de dieren. Keukenhof is een waar paradijs voor filmers, fotografen en rustzoekers. Speciaal als de zon opkomt zijn er in het parkdecor feeërieke beelden te schieten. Vroege vogels die al voor 08.00 uur binnen zijn, betalen de helft van de Keukenhof entreeprijs (dwz. € 6,75 voor volwassenen en € 3,75 voor kinderen).

Ontbijt maken is niet meer nodig, de koks van Keukenhof hebben speciaal voor deze dag een ontbijt samengesteld dat tussen 07.00 en 09.00 uur in het Willem Alexander paviljoen wordt geserveerd (€ 9,25 voor volwassenen en € 5,25 voor kinderen).


Easter Parade

Op tweede Paasdag is Keukenhof ook even het Manhattan van de bollenstreek. De Easter Parade is nòg geen traditie, zoals in New York, maar het enthousiasme van organisatoren en bezoekers is geweldig. De show van extravagante hoeden was niet alleen "kijken en bekeken worden", maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap van de hoedenmaker. Het publiek heeft dan de mogelijkheid om met zijn/haar (zelfgemaakte) hoed mee te dingen naar aantrekkelijke prijzen en om mee te paraderen in de Keukenhof Easter Parade. Verder wordt om 11.00, 14.00 en 16.00 uur een drietal hoedenshows gehouden. Om 15.00 uur trekt de Easter Parade (Hoedenparade) door het park.


Kidsweekend voor Bollenbozen en Flower Fairies

Spelenderwijs worden de kinderen aan de hand van de Bollenbozenroute of de speurtocht door het park geleid.Onderweg komen ze van alles tegen, waarmee ze kunnen spelen. Een paddestoel, een slakkenhuis, een wigwam en een slang helemaal gemaakt van wilgentenen, waar doorheen gekropen kan worden bijvoorbeeld. Ook kunnen ze verdwalen in de doolhof, een kijkje nemen in de boomhut, spelen in de speeltuin en genieten van talloze dieren bij de dierenwei en de kinderboerderij.

Dappere kinderen kunnen een kijkje nemen bovenin een molen en zo over het hele park uitkijken, of dichter bij de grond, over de vijver lopen via stapstenen die daarin zijn gemaakt. En met Pasen zul je zeker ook nog een heuse Paashaas tegenkomen! Bovendien kunnen kinderen zich laten schminken deze dagen.

De Flower Fairies, bekend van de illustraties en gedichtjes van Cicely Mary Barker, hebben een eigen knutselhoek tijdens het Kids Weekend van Keukenhof van 10 t/m 13 april. Keukenhof heeft gedurende dit Paasweekend verschillende activiteiten georganiseerd speciaal voor kinderen.


Fotografie workshops

Keukenhof organiseert ook met Pasen workshops fotografie onder leiding van twee professionele fotografen, met als decor de meest gefotografeerde plek ter wereld. De workshops vinden zowel binnen (theorie) als buiten plaats, geleerde in praktijk te brengen.
Concrete inhoud: duur 2,5 uur, kosten workshop € 69,50 per persoon, dit is inclusief entree, koffie/thee, maximaal 15 deelnemers, 45 minuten theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden, 60 minuten praktijk, 45 minuten evaluatie, printen van gemaakte opnamen. Reserveren is noodzakelijk.

Internet: www.keukenhof.nl