Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

 Vandaag heeft Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, haar nieuwe katapult-achtbaan "blue fire" aan de pers, VIPS en andere genodigden gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers het park, dat opgebouwd is rond Europese landen, op zijn kop beleven. Ook het nieuwe (dertiende) themagebied IJsland werd vandaag voorgesteld.
Het park is daarmee vergroot tot 85 ha. Aanstaande zaterdag (4 april) opent Europa-Park haar poorten voor een nieuw seizoen.


De wereld op zijn kop

Met ingang van dit seizoen kunnen gasten genieten van een spectaculaire reis langs ruige rotsformaties en adembenemende landschappen! In 2,5 seconde worden de passagiers in de nieuwe megacoaster "blue fire" van 0 naar 100 km/u gekatapulteerd en razen in spectaculaire wagentjes rakelings langs de gespleten rotslandschappen van IJsland.
Steeds weer slingert de trein rakelings langs diepe kloven, om zich vervolgens een weg door het gesteente te banen voordat hij de hoogste looping van een katapultachtbaan in Europa maakt.
Kurkentrekkerachtige railformaties met vele extra over-de-kop-elementen zorgen ervoor dat gasten niet meer weten, wat boven en onder is. Naast de avontuurlijke rit in de megacoaster is een indrukwekkend themagebied bijgekomen: IJsland, compleet met een eilanddorpje vol bonte vissershuisjes, omzoomd door imposante rotsen.

Heel Europa verkennen

In Duitslands grootste attractiepark valt er nog veel meer te ontdekken! Op het 85 hectare grote terrein bevinden zich 13 Europese themagebieden, met de voor hen typische architectuur, vegetatie en cultuur. In Griekenland kunnen gasten in waterachtbaan "Poseidon" een snel ritje maken tussen de lucht en de zee, terwijl de jongste bezoekertjes in de naastgelegen YoungSTAR Coaster "Pegasus" misschien wel hun eerste achtbaanavontuur beleven.
In de Zwitserse "Matterhorn-Blitz" voert de tocht in nauwe bochten door bergen en dalen en Frankrijk bezorgt waaghalzen in de "Silver Star" bij snelheden tot wel 130 km/h een heel bijzondere adrenalinekick.
Afkoeling is te vinden bij het spetterende "Fjord-Rafting" in Scandinavië of de waterachtbaan "Atlantica SuperSplash" tegen het imposante decor van een Portugees zeilschip. Ook families komen aan hun trekken in de verschillende familie-attracties. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan tijdens het uitstekende showprogramma met ijsshow, variété, ridderspelen en nog veel meer genieten van onvergetelijke momenten. In het uitgestrekte kasteelpark en de liefdevol aangelegde tovertuin naast Schloss Balthasar kan heerlijk worden gewandeld.

Overnachten

Een overnachting in één van de vier hotels van Europa-Park is zeker de moeite. Niet alleen omwille van de veelheid aan attracties in het park dat een tweedaags verblijf haast noodzakelijk maakt, maar ook omwille van de hoogstaande kwaliteit van de hotels.
Ook hier is het Europese thema helemaal doorgevoerd. In de 4-sterren-belevenishotels "Colosseo", "Castillo Alcazar", "El Andaluz" en "Santa Isabel" kunnen de gasten behalve van de zachte bedden ook genieten van het Italiaanse "dolce vita", het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. Ook beschikt Europa-Park over een eigen Gästehaus. Avontuurlijk ingestelde gasten kunnen bovendien overnachten in het Tipidorp met Indianententen, blokhutten en huifkarren of in de eigen caravan of camper op de camping vlakbij de hoofdingang.

Tip: op diverse data in de meivakantie worden arrangementen met een kennismakingskorting aangeboden.

Openingstijden

Europa-Park is geopend van 4 april tot 1 november 2009, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen). Meer informatie op  www.europapark.de.