Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

9 mei Sportieve Keukenhofdag. Samen lopen voor Orange Babies! - 9 mei Doe mee met de NCRV-gids en loop samen met Caroline Tensen voor Orange Babies de speciale Lenteloop 2009 van 5 en 10 kilometer. De start vindt plaats in Keukenhof! Kijk voor meer informatie op www.ncrvgids-lenteloop.nl
Bijzondere onthulling Caroline Tensen voor Orange Babies op 9 mei De NCRV-gids organiseert in samenwerking met de Keukenhof op 9 mei de NCRV-gids Lenteloop 2009. Tijdens deze unieke wandeltocht, voor het goede doel Orange Babies, kunnen deelnemers verschillende afstanden lopen in en rondom de schitterende bollenvelden van de toeristische trekpleister Keukenhof.

Caroline Tensen, NCRV-presentatrice en ambassadrice van Orange Babies, zal voorafgaand aan de wandeltocht een spectaculair Orange Babies bloemmozaïek onthullen bestaande uit maar liefst 150.000 hyacinten. Caroline Tensen leidt vervolgens de wandelstoet in en rondom de Keukenhof. De presentatrice roept een ieder op om mee te wandelen voor Orange Babies."Lieve mensen, loop gezellig met mij mee en steun moeders en baby"s in Afrika die uw hulp hard nodig hebben," aldus Caroline.

Programma:10.00 - 10.45 uur : Ontvangst en registratie deelnemers11:00 uur : Ludieke openingsactie met Caroline Tensen11:15 - 11.30 uur : Gezamenlijke warming - up 11.30 uur : Start Lenteloop12.30 uur : Binnenkomst eerste wandelaars14.30 uur : Laatste binnenkomst van de deelnemers

De route loopt rondom de Keukenhof waarbij deelnemers ook kunnen genieten van de prachtige bollenvelden. Het entreebewijs biedt tevens onbeperkt toegang tot de Keukenhof zelf. Wandelaars kunnen er ook voor kiezen om middels Nordic Walking deel te nemen aan de Lenteloop. Door de verschillende afstanden van 5 en 10 kilometer, is de Lenteloop voor iedereen geschikt. Deelname kost € 15, - waarvan € 5, - naar Orange Babies gaat. Wandelaars ontvangen een rugzak voor onderweg en na afloop een NCRV-gids Lenteloop herinneringsspeldje.

Voor meer informatie over deelname kijk op: www.ncrvgids-lenteloop.nl of bel het evenementenbureau van de NCRV-gids, Time-out. Telefoon: 026-445 6513.Fiets- en skate-avond - 9 mei (na 19.00 uur)Een unieke belevenis. Keukenhof is "s avonds geopend voor fietsers en skaters. Normaal kunt u alleen wandelen door Keukenhof, maar alleen op deze avond kunt u park per fiets of skates ontdekken. Fietsen en skates zijn ook te huur. Programma:Skate-fun op Keukenhof 9 mei17.30 uur uitdelen huurmaterialen (skates compleet met bescherming en helm zijn te huur).18.00 uur skate-tocht langs de Bollenvelden, skate-les voor kinderen, volwassenen en ouders met kinderen, schminken van de kinderen.19.00 uur Keukenhof terrein open voor skaters. Ook kunnen liefhebbers op het molenplein in een afgeschermd gedeelte een partijtje streethockey spelen.21.00 uur einde skate evenement.De ervaren skaters kunnen om zes uur "s avonds deelnemen aan skatetocht. Skate-fun heeft een mooie route uitgezet langs de mooiste tulpen- en de hyacintenvelden in de Bollenstreek. Als je nog wel een lesje kunt gebruiken dan kun je je gratis aanmelden voor een skateles voor kinderen, volwassenen of ouders met kinderen. De instructeur van Skate-fun leren je de basishouding, balans en remmen. Als je geen skates hebt dan kun je deze compleet met bescherming en helm huren. Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken met bloemetjes op het gezicht. Liefhebbers kunnen een partijtje streethockeyen in de opblaasbare boarding van 10 bij 20 meter. Na de skatetocht en de lessen gaan om 19.00 uur de deuren van het park open!

Huur skates, helm pols, knie- en ellboogbescherming - 8,00 euro

Toegang Keukenhof - 13,50 euro