Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ook in 2009 kan er weer gehapt en getrapt worden in De Maasheggen en Maasduinen. Het arrangement is al voor het vijfde jaar in trek. Men kan kunst bekijken, het rivierenlandschap ontdekken en dineren op verschillende locaties.
Regelmatig geniet men van streekproducten. Het succes van het arrangement is ook te danken aan de twee prachtige natuurgebieden de Maasheggen en Maasduinen. De route biedt daardoor een enorme variëteit aan natuurschoon. De komende week zijn de Maasheggen volop in bloei. Door veel zon en hogere temperaturen wat vroeger dan normaal. De meidoorn mag dit jaar van naam veranderen: "aprildoorn". U fietst regelmatig op zandpaden, waardoor men in de natuurgebieden verzekerd is van weinig ander verkeer. De organisatie heeft dit jaar de route iets aangepast. Zo kan men bij Boxmeer langer langs de Maas fietsen.

Dit jaar werkt Culinair Happen en Trappen in de Maasheggen en Maasduinen samen met de organisatie www.happenentrappen.nl.

Digitaal reserveren is een nieuwe mogelijkheid en er kan een keuze gemaakt worden uit maar liefst 20 arrangementen in Brabant en Limburg. De volgende locaties staan ook dit jaar garant voor een gezellig en smaakvol dagje uit: kunsthuis De Bakkerij uit Bergen, eetcafé "t Drummerke uit Boxmeer, Hotel-Restaurant "t Veerhuis uit Oeffelt, Hotel-Restaurant De Kroon uit Gennep en eetcafé "t Trepke uit Afferden (Heukelom). Via kunsthuis De Bakkerij kan men reserveren en eventueel fietsen huren: telefonisch 0485 340074 of de website www.happentrappen.nl. Starten in Bergen tussen 10.00 - 11.00 uur, in Boxmeer tussen 11.00 - 12.00 uur. Meer informatie op de website.