Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Overnachten in de wolken op vijf meter hoogte. Iedereen die eens heel bijzonder wil overnachten kan nu richting vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Daar opent op zondag 19 juli een van de meest aparte logeeradressen van Nederland: een vliegtuig dat omgebouwd is tot een luxe hotelsuite. Het toestel " een Ilyushin 18 met vier propellers " is in originele staat maar het interieur is volledig verbouwd tot een superdeluxe hotelsuite met alle moderne comfort, waaronder een Auping bed, ligbad met jacuzzi, doucheruimte, infrarode sauna, een lounge gedeelte met relaxfauteuils, drie flatscreens, een moderne pantry met koelkast, minibar, vaatwasser, inbouw koffiezetapparaat en combioven. 

Het interieur werd ontworpen door Marjolein Garritsen. Het project  is een initiatief van Ben Thijssen, die het toestel in 2007 in Duitsland kocht. Thijssen is eigenaar van de online hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl waarop luxe en bijzondere accommodaties geboekt kunnen worden. Stelletjes die een overnachting boeken, hebben exclusief gebruik van het hele toestel. Een overnachting inclusief uitgebreid ontbijt kost €350,- voor twee personen, boeken kan via www.hotelsuites.nl.

Slapen in de wolken


De Ilyushin 18 staat naast het nieuw te bouwen luchthavengebouw van vliegveld Teuge. Gasten gaan via een heuse met rode tapijt bekleedde vliegtuigtrap naar de cabine. Het hele interieur is gestript en verbouwd om aan de hedendaagse eisen van een hotelsuite te voldoen. Bij de nooduitgang aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een terras dat uitzicht geeft op het platform en de landings-/startbaan van het vliegveld. "Het toestel is puntgaaf. Zeer bijzonder is de cockpit die volledig in originele staat is. Zo zijn alle  benamingen van de instrumenten in het Russisch en veel lampjes werken nog. Wie de 37,5 meter lang cabine binnenstapt, heeft direct een wauw gevoel. Het is als slapen in de wolken maar dan met de motoren uit," aldus Thijssen. 

Inchecken


Vanuit het bed (180x210) heeft men ongehinderd uitzicht door de hele cabine op de cockpit. Het toestel is tevens voorzien van airconditioning en verwarming. Inchecken gebeurt bij een nabijgelegen bed&breakfast waarna men een persoonlijke rondleiding door het toestel krijgt. Voor wie nog meer adrenaline wil, kan in Teuge bijvoorbeeld ook parachutespringen, een vliegles nemen, een rondvlucht boeken of zweefvliegen. En voor de ultieme kick is het ook mogelijk mee te vliegen in een stuntvliegtuig. "Maar tijdens je verblijf het vliegtuig niet verlaten kan uiteraard ook," glimlacht Thijssen.


Vergaderlocatie


Het toestel kan ook worden gebruikt als vergaderlocatie voor kleine groepen tot 10 personen. Niet alleen door bedrijven in Nederland maar ook door bedrijven in het buitenland want privéjets kunnen op Teuge landen. Voor catering kan gezorgd worden. Voor nadere info over prijzen, stuur een e-mail naar


Voormalig regeringsvliegtuig


Het toestel werd gebouwd in 1960 en heeft dienst gedaan als regeringsvliegtuig voor DDR politici en kende onder meer Erich Honecker als een van de passagiers. Tussen 1964 en 1986 werd het op vakantiebestemmingen als Cuba, Rusland, China en Vietnam ingezet door de Duitse reisorganisatie Interflug. Tot 2007  fungeerde het als restaurant in het Duitse plaatsje Harbke.

www.hotelsuites.nl

Hotelsuites.nl werd in maart 2001 opgericht. De site biedt uitsluitend bijzondere hotels, luxe suites en toparrangementen in Nederland en België aan. Hieronder bijvoorbeeld overnachtingen in een reddingsboot, een havenkraan en een vuurtoren. Het vliegtuigsuite project is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland en de Europese Unie.