Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een bezoek aan een kuurhotel alleen geschikt voor volwassenen? Niet echt. Verschillende hotels die aangesloten zijn bij de kuurhotelketen Wellness-Hotels-Deutschland zijn ingespeeld op kinderen en bieden een gevarieerd programma om de kleintjes te vermaken. "Uiteraard zijn volwassenen onze grootste klantenkring. Maar soms zijn ouders wat aarzelend om hun kinderen mee te nemen op een kuurweekendje. Die vrees is ongegrond. Een redelijk aantal van onze 50 hotels verwelkomen wel degelijk kinderen. Terwijl de ouders kuren worden de kinderen door animatieteams onderhouden," aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels-Deutschland.  Voor meer informatie over de hotels of voor het aanvragen van een gratis exemplaar van de 2009 brochure ga naar de website:
www.w-h-d.de of stuur e-mail met adresgegevens naar


Kinderclubs


Zo kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar in Hotel Neptun (www.hotel-neptun.de)  in Warnemünde direct aan het strand van de Oostzee zich vermaken in de speciale kinderclub en kinderen vanaf zes jaar in de Nepttun club terwijl de ouders zich laten verwenen met kuurbehandelingen. Kinderen tot 13 jaar slapen gratis in de kamer van de ouders. Een animatie team organiseert vele activiteiten. Een leuk uitstapje voor de kinderen is onder meer een bezoek aan het dierentuin in Rostock en een rondvaart met MS Baltica.  Het Romantischer Winkel Spa & Wellness Resort (www.romantischer-winkel.de) in Bad Sachsa in de deelstaat Niedersachsen heeft voor jonge gasten een "Young beach" kids & teens club met onder meer beach bar met tv, biljartzaal, tafeltennis, playstation, internet, karaoke, disco, spaghetti parties en bioscoop. Voor de allerkleinsten is er een kinderparadijs met een afwisselend programma met onder meer schatzoeken, piratenfeest en schminken. Een baby oppas is mogelijk.

Gratis eten


Het Landhotel Jammertal (www.landhotel-jammertal.de) in Dattelen in Nordrhein Westfalen heeft door de week een kinderclub voor kinderen van 3 tot 15 jaar: op het programma staan onder meer schatzoeken in het bos, turnen, mini playback show, fietstocht door het bos, speelplaats, en tafeltennis. Kinderen tot 11 jaar mogen gratis mee met de ouders en ook ontbijt, lunch en avondeten is gratis. 

Meer kindvriendelijke hotels


Andere kindvriendelijke aangesloten hotels zijn het A-ROSA Scharmützelsee in Bad Saarow en het A-ROSA Travemünde (www.a-rosa.de) aan de Oostzee, Sport & Wellnesshotel Freund (www. hotelfreund.de) in Sauerland en het Wellness Residence Staudacherhof (www.staudacherhof.de) in Zuid Duitsland. Ook het hotel Sommer (www.hotel-sommer.de) in Füssen, het Wellness & Natur Resort Schliffkopf (www.schliffkopf.de) en hotel Engel Obertal (www.engel-obertal.de) in het Zwarte Woud zijn op jongeren ingespeeld.


Zuid Tirol


Gegarandeerd kinderplezier biedt Sport & Wellness Resort Quellenhof (www.quellenhof.it) in de bekende kuurstad Meran in Zuid Tirol. Dit hotel specialiseert zich in vakanties voor gezinnen met kinderen: vier speeltuinen, een eigen dierenboerderij, een Villa Kakelbont, tennis-, paardrij- en golflessen voor kinderen, jongerendisco, raften voor kleintjes en uiteraard een zwembad met glijbaan.


Wellness-Hotels-Deutschland


De keten is eind 1997 opgericht. De 50 aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, rustig gelegen in het bos of bij een meer of zee. Alle hotels zijn 4- of 5-sterren niveau. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. De overkoepelende Duitse hotelbrancheorganisatie DEHOGA " vergelijkbaar met Koninklijk Horeca Nederland " en de International Hotel Association Deutschland (IHA) hanteren nu ook landelijk de kwaliteitsnormen van W-H-D als officiële criteria voor een kuurhotel. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TüV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.