Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De provincies Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland lanceren samen met ruim 200 enthousiaste ondernemers en organisaties uit het Groene Hart een nieuwe website www.groenehart.nl. Hierop staan ruim 300 bijzondere locaties, evenementen en tips voor een dagje uit in het Groene Hart. De site biedt een verrassende blik op het Groene Hart en maakt duidelijk dat er dichtbij de grote steden veel meer te doen en te beleven is dan men zou vermoeden. 

Het Groene Hart voor een dagje uit of korte vakantie.

Het Groene Hart is het groene gebied midden in de Randstad. Vanuit Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is het maar 15 minuten fietsen om midden in het groen te zijn. Het Groene Hart, het grootste Nationale Landschap van Nederland, vormt een mooi contrast met de drukte van de steden. Het gebied strekt zich uit van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede en van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt dat het Groene Hart geschikt is voor uiteenlopende activiteiten. Het is er heerlijk fietsen, varen of wandelen. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In de restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan er slapen in een hooiberg of van een biertje aan de waterkant genieten. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter wordt er bij Kinderdijk geschaatst in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten zijn het hele jaar te bewonderen. Naast bekende attracties als Kinderdijk, Archeon en Avifauna zijn er veel kleinschalige activiteiten. Variërend van natuurtochten, landwinkels en streekproducten tot galeries en cursussen op het gebied van kunst, body en mind. Het Hollandse plassengebied en de Vechtstreek bieden tal van mogelijkheden voor vermaak in en op het water. Historische steden en dorpen als Gouda, Oudewater en Schoonhoven nodigen uit tot shoppen en een terrasje.

WebsiteDe nieuwe website is bijzonder omdat deze wordt gevuld door de aanbieders zelf. Iedereen, die een aantrekkelijk aanbod in het Groene Hart heeft, kan dit gratis op de website plaatsen. Hierdoor is het aanbod, dat dagelijks groeit, zeer divers en vernieuwend. Elke week staan er nieuwe tips en aanbiedingen op de site. De bezoeker kan aangeven hoe ver hij/zij wil reizen en waar zijn/haar interesse naar uitgaat. Vervolgens wordt er een keur aan mogelijkheden voorgeschoteld.
www.groenehart.nl