Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bezoek traditionele zeilschepen tijdens de Beurs Klassieke Schepen in Enkhuizen.    Holland Sail houdt open huis en organiseert enkele rondvaarten. Holland Sail " een coöperatie van 25 traditionele zeilschepen " organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 november in Enkhuizen een open huis. Bezoekers kunnen tijdens de Open Dagen diverse schepen bezoeken, niet alleen bovendeks maar ook de leefruimten en de kajuiten. Schippers zijn aanwezig om geïnteresseerden tekst en uitleg te geven over de schepen en de verhuurmogelijkheden. Holland Sail verhuurt zeilschepen aan groepen voor een dagje zeilen en varen, een weekend weg of een langere vakantie in eigen land. De schepen zijn eveneens te huur voor zakelijke bijeenkomsten, schoolgroepen en zelfs trouwceremonies. Om 12.00 uur, 13.00 uur een 14.00 uur kan men gratis een stukje meevaren. Aanmelden via www.hollandsail.nl/opendagen

Beurs Klassieke Schepen
De open huis activiteiten van Holland Sail maken onderdeel uit van de Beurs Klassieke Schepen in de haven van Enkhuizen die van vrijdag 6 tot en met zondag 8 november plaatsvindt. Ruim 70 schepen liggen deze dagen aan de Gependam in Enkhuizen.

 

Expositie aquarellen

In het kantoor van Holland Sail aan de Stationsplein 3 in Enkhuizen wordt in het weekeinde van 7 november een expositie gehouden van schilder Jan Velthuis, één van de Holland Sail schippers. Naast zeilschipper is Jan Velthuis actief aquarellist. In zijn werk vindt men de sfeer van de schepen, de havens en de Wadden terug. Veel van zijn oeuvre wordt in het kantoor van Holland Sail tentoongesteld. 

Holland Sail

Holland Sail verzorgt dagtochten en zeilvakanties in het Waddengebied, op het IJsselmeer en de Friese meren. Vertrekhavens zijn Enkhuizen, Harlingen en Lelystad. Men heeft keuze uit 25 verschillende schepen, waaronder klippers en tjalken. De grootte van de schepen varieert van 12 tot maximaal 35 slapende gasten aan  boord. Voor dagtochten zijn er schepen beschikbaar tot een maximaal aantal van 60 personen. Nadere info en prijzen op www.hollandsail.nl.