Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Twee wintersportgebieden in Frankrijk openen de liften eerder dan gepland. Door de vroege sneeuwval konden liefhebbers al dit weekend op de latten staan. Les Trois Vallées. In het grootste wintersportgebied van de wereld, Les Trois Vallées gelegen in het departement Savoie, gingen afgelopen weekend vier wintersportplaatsen open. Courchevel 1850, Méribel-Mottaret, Les Menuires en Orelle zijn de eerste pistes die de deuren voor publiek geopend hebben dit jaar. Val Thorens opende haar pistes al eerder in november dankzij de eerste vroege sneeuwval.

Les Portes du Soleil
In Les Portes du Soleil (in het Noordelijk gedeelte van de Franse Alpen) ligt zestig centimeter sneeuw, waardoor er afgelopen weekend vier wintersportplaatsen open konden. Avoriaz, Châtel en Champéry zouden pas 19 december open gaan.
Ook Les Gets in de Chavannes opende dit weekend haar deuren voor het publiek. Vanwege de onverwachte vroege openstelling, mocht er dit weekend gratis geskied worden. Les Gets zou officieel pas op 15 december het gebied openen.
 
Hoge korting
Wie voor 15 december op de latten staat in het skigebied, kan profiteren van hoge korting.Op www.winterinfrankrijk.nl vindt men al het actuele sneeuwnieuws waaronder de sneeuwhoogte en de openingsdata van alle wintersportplaatsen in Frankrijk.

Internet: www.winterinfrankrijk.nl