Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wonen aan de Spaanse Costa’s, in Duitsland, Frankrijk, België, Zeeuws Vlaanderen of Scandinavië. Stagelopen op de Antillen of waar dan ook ter wereld. Ondernemen of ZZP-en in de EU of daarbuiten. Vacatures in het buitenland voor alle functies. Op 13 en 14 februari 2010 vindt in Expo Houten te Houten - Utrecht de 14e Emigratiebeurs plaats.

De Emigratiebeurs is een internationaal evenement voor wie voor korte of langere tijd naar het buitenland wil vertrekken. De beurs is hèt oriëntatie- en startpunt voor potentiële emigranten, expats, stagiaires, ondernemers, zzp-ers, werkzoekenden en levensgenieters.

330 Emigranten per dag

Verhuizen naar een ander land, om welke reden dan ook, geniet een groeiende populariteit onder de Nederlandse bevolking, steeds meer mensen zijn zich bewust van de voordelen van verblijf in het buitenland. Steeds meer mensen zien emigratie als een nieuwe optie om elders te gaan werken of een bedrijf te starten. In 2009 betreft dit 330 Nederlanders per dag. Recent onderzoek naar bezoekers van de site emigratiebeurs.nl wijst uit dat de interesse in de afgelopen 3 maanden is verviervoudigd in vergelijking met dezelfde periode in het jaar daarvoor.  Het afgelopen jaar trok de Emigratiebeurs ruim 10.000 bezoekers. De beurs in 2010 wordt uitgebreid van 1 naar 3 hallen en heeft  een deelnemersveld van 170 exposanten met meer dan 60 verschillende soorten van dienstverlening die bij het vertrek aan de orde komen. 30 landen geven acte de présence, er vinden meer dan 80 landenpresentaties plaats. De Emigratiebeurs is een compleet instituut geworden. Een must voor een geslaagde emigratie.

Kenniscentra

Mensen die willen vertrekken  zijn afhankelijk van veel waardevolle informatie. Daarom zullen er op de Emigratiebeurs kenniscentra zijn voor alle interesse gebieden. Op deze kenniscentra kunnen bezoekers van de beurs in gesprek gaan met deskundigen aan wie zij al hun vragen kunnen stellen. Of het nu gaat om stagebureaus, adviseurs voor werk en bedrijf, fiscalisten, advocaten, financieel deskundigen, hypotheekadviseurs, ambassades, makelaars of verhuurorganisaties.

Brede ondersteuning
De Emigratiebeurs wordt ondersteund door ter zake kundige organisaties: UWV Werkbedrijf – UWV International – SVB – Belastingdienst – Grensinfopunt – Europass – Europe Direct – European Employment Services EURES – IBG/Dienst Uitvoering Onderwijs – Nuffic - Team GWO en de bureaus Belgische en Duitse Zaken.

Internet: www.emigratiebeurs.nl