Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vorig jaar beslisten VLM Airlines en CityJet, de regionale luchtvaartmaatschappijen die beide London City Airport als hub hebben, om nauwer te gaan samenwerken

en om voortaan enkel nog CityJet als merknaam te gebruiken. Dat betekende dan ook dat VLM Airlines als merk van de markt zou verdwijnen. Als eerbetoon aan dit merk, dat jarenlang borg stond voor kwaliteit, stiptheid en betrouwbaarheid,  zullen de medewerkers van de NV VLM Airlines vrijdag een eresaluut brengen aan de laatste Fokker in VLM-kleuren.


“In de periode dat onze Fokkers met het ‘Fly VLM’-logo het Europese luchtruim doorkruisten, rijfde onze luchtvaartmaatschappij tal van onderscheidingen aan elkaar”, aldus Johan Vanneste, CEO van de NV VLM Airlines. “Zo werden wij in 2006 door Air Transport World verkozen tot beste regionale carrier, en werd diezelfde titel in 2008 nog eens toegekend door Skytrax. In de Skytrax-ratings heeft onze luchtvaartmaatschappij nog steeds vier sterren achter haar naam staan.”


De vliegtuigen van VLM Airlines werden het voorbije jaar één voor één overschilderd telkens een toestel een groot onderhoud diende te ondergaan. Binnenkort is de laatste Fokker-50 aan de beurt: OO-VLM. Dit was trouwens destijds het allereerste VLM-vliegtuig.


Weemoedig verklaarde Johan Vanneste: “Het klinkt bijna als de alfa en de omega. De cirkel is rond. Als eerbetoon aan het oude, vertrouwde merk en alle medewerkers die VLM Airlines hebben gemaakt tot de kwaliteitsairline die het vandaag de dag is, gaan we vrijdag aanstaande op de luchthaven van Antwerpen met heel wat CityJet-werknemers om 12u ’s middags een groepsfoto maken bij OO-VLM. Alvorens het vliegtuig voor de laatste keer in VLM-kleuren het luchtruim kiest, mogen de aanwezigen als afscheid een boodschap schrijven op de romp en de vleugels.”

www.cityjet.com