Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cabinepersoneel British Airways begint vierdaagse staking. Het cabinepersoneel van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) legt vrijdag om middernacht voor vier dagen het werk neer.

De actie volgt op de driedaagse staking vorig weekend, uit protest tegen de loon- en arbeidsvoorwaarden die BA omwille van besparingen wil doorvoeren. De maatschappij voorziet dat ondanks de staking toch 75 procent van de passagiers zal kunnen vliegen.

"Van de 240.000 klanten die hun ticket reserveerden om te reizen tijdens de staking, voorziet de maatschappij dat ze er ruim 180.000 kan vervoeren", verzekert BA vrijdag in een persbericht. Dat zou meer zijn dan bij de eerste stakingsactie. Duizenden klanten hebben hun vlucht naar vrijdag vervroegd. BA kon verder 18 procent van de geboekte passagiers verplaatsen naar vluchten van andere maatschappijen.

Het sociaal conflict bij BA zit muurvast. In een interview met BBC-tv zegt topman Willie Walsh dat hij de extra personeelsvoordelen "nooit" meer zal invoeren voor het stakend cabinepersoneel.

De staking van vorig weekend heeft BA al 21 miljoen pond gekost.