Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De populaire tekenfilmserie Wickie de Viking is het thema van de 17e editie van het evenement Shapes in White. Op de pistes van Ischgl en de Silvretta Arena hebben professionele beeldhouwers aan metershoge sneeuwsculpturen gewerkt. Zo staat er een ijzig beeld van Wickie en de wolven, De Verschrikkelijke Sven en de bekende aflevering dat Snorre tandpijn heeft is nagemaakt. Er is ook een speciale skitour langs de 10 sculpturen uitgezet. Voor publiek zijn de sculpturen te bezoeken totdat de zon gaat schijnen en de kunstwerken smelten.

Een selectie van tien teams krijgt de kans om hun ontwerp van sneeuw en ijs te realiseren tijdens het evenement Shapes in White. Een deskundige jury beoordeelt vooraf de vele ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars uit de hele wereld. Dit jaar zijn de deelnemers afkomstig uit eigen land, maar ook Canada, Italië, België, Duitsland en Zwitserland. Italië ging er dit jaar met de eerste prijs vandoor. De sneeuwsculpturen zijn zeker tot april te zien, want sneeuw in Ischgl is gegarandeerd tot het voorjaar.

Met meer dan 235 km piste van de Silvretta Arena, behoort het skigebied van Ischgl/Samnaun tot de beste skigebieden van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven de 2.000m, is de sneeuwzekerheid groot. Desondanks laat Ischgl niets aan het toeval over. Dus is de natuurlijke sneeuw iets minder, dan zorgen de tientallen sneeuwkanonnen voor perfecte, witte pistes.

Alicia Keys

Aan het einde van het winterseizoen op 1 mei, als Wickie de Viking bijna is gesmolten, geeft Alicia Keys een live concert op de piste in Ischgl. Op de Idalp (2.300) verreist een groots podium waar de wereldbekende Amerikaanse zangeres nummers als Fallin’ en A Womans Worth ten gehore zal brengen. Ischgl verwacht 25.000 muziek- en wintersportliefhebbers bij het gratis Top of the Mountain Concert.

De consument vindt meer informatie over wintersport in Ischgl en de evenementen op www.ischgl.com