Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het licht uitschieten op de camping. Het lijkt hoogst illegaal, maar bij de splinternieuwe camping De Boshoek in Voorthuizen kan het. De eerste camping ter wereld met een interactieve voetbalmuur opent 25 maart officieel zijn poorten voor het publiek.

De voetbalmuur bestaat uit 16 vlakken waarin led-verlichting is verwerkt. "Daardoor kun je de vlakken laten oplichten en laten uitgaan als je zo`n vlak raakt met een bal," zegt eigenaar Rick Otter van camping De Boshoek. "Dat op zich is al een leuke uitdaging. Maar er zijn veel meer varianten mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de vlakken rood en groen verlichten en twee teams laten spelen, waarbij het ene team de rode moet raken en het andere team de groene. En dan kun je ook nog strafpunten geven als je je "eigen" kleur raakt."

De interactieve muur is gemaakt van polycarbonaat, materiaal dat stevig genoeg is om er hard met een voetbal op te schieten. "Je kunt ook zien hoe hard je geschoten hebt. Dat vinden veel mensen interessant om te weten." Het concept van de muur is getest door spelers van voetbalclub FC Twente, de huidige koploper in de eredivisie. "Ze waren erg enthousiast."

Alle leeftijden

Met de muur zijn tientallen spelvarianten te programmeren. Met een druk op de voetknop begint een nieuw spel. Via ingebouwde speakers kan het spel worden toegelicht. Verder kan de muur communiceren via licht, cijfers en letters. "We wilden iets leuks op onze nieuwe camping voor de jeugd in de leeftijd van 13-17 jaar," aldus Otter. "Hiermee denken we ze iets unieks te kunnen bieden." Overigens is de muur voor alle leeftijden. "Opa van 80 vond het ook leuk." Het gebruik van de muur is gratis voor gasten van De Boshoek.

De camping is geheel nieuw, van de grond af opgebouwd. Is het investeren van miljoenen in de huidige crisistijd geen waagstuk? "Wij hebben genoeg vertrouwen in de markt," zegt de eigenaar. "Boekingen worden nauwelijks beïnvloed door de crisis. Er gaan meer mensen in eigen land op vakantie. Campings die het goed voor elkaar hebben, zien hun bezoekersaantallen stijgen. Daarom investeren we hierin."

De nieuwe camping ligt naast bungalowpark De Boshoek (300 plaatsen). "Daar ontstond in de loop der jaren steeds meer vraag naar kampeermogelijkheden. "Heb je geen plekje voor mijn buurman op het park?" Dat was moeilijk te realiseren, maar nu kunnen we die mensen op in totaal 4,5 hectare een plek geven." In totaal zijn er 120 plaatsen op de camping.

Paardenstallen
De meeste gasten komen naar de Veluwe voor de natuur, stelt Otter. "Je hebt hier de mooiste ruiterroutes van heel Nederland, honderden kilometers in de omgeving." Daarom heeft de camping eigen stallen en plekken voor paardentrailers, zodat de gasten hun viervoeter kunnen meenemen op vakantie. Er is ook een rijbak van 40 x 20 meter aanwezig.

Camping De Boshoek heeft geïnvesteerd in een duurzame energiehuishouding. "We gebruiken geen aardgas, maar halen warmte uit de grond en uit de lucht. `s Zomers koelen we ook uit de grond. We draaien bijna zonder energieverbruik."

 

www.deboshoek.nl