Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

 Steeds meer toeristen ontdekken hoe bijzonder Oud-Zuid is. Er is nu een nieuwe fietsroute langs bezienswaardigheden in de Stadionbuurt, Apollobuurt, Willemsparkbuurt, Museumkwartier en het Vondelpark. De route bestaat uit een handzaam boekje met een overzichtelijk kaartje en mooie illustraties. Doel van de route is bezoekers en bewoners kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van karaktervol Zuid.
Audiotour

De fietsroute is verkrijgbaar in Nederlands en Engels. Voor de Nederlandstalige fietser zijn geluidsitems beschikbaar voor iPod of mp3-speler. Kenners en bewoners vertellen hun verhaal waardoor de wijk en haar geschiedenis nog meer tot leven komen. De fietsroute kan overigens ook prima gelopen worden, met en zonder de geluidsitems.

De fietsroute is samengesteld door Amsterdam Toerisme & Congres Bureau in opdracht van Stadsdeel Oud-Zuid. Te verkrijgen bij de VVV vestigingen in Amsterdam, stadsdeelkantoren, hotels en culturele locaties.
De geluidsitems zijn te downloaden via deze link: I Amsterdam Hier kan de fietsroute ook digitaal bekeken en gedownload worden.