Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Unieke bloemenshows in schitterende paviljoens geven een bezoek aan Keukenhof in Lisse extra glans. Het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof wordt van 1 tot en met 6 april omgetoverd in een kleurrijk rozentheater van ongekend niveau.

En gedurende de gehele openingsperiode tot en met 16 mei is het fraaie Beatrix Paviljoen het decor voor een van de meest interessante orchideeëntentoonstellingen ter wereld. Het voorjaarspark in Lisse is dankzij de wisselende en permanente bloemenshows altijd aantrekkelijk.

Met de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen, het Beatrix Paviljoen en ook het Willem-Alexander Paviljoen biedt Keukenhof in Lisse de bezoekers unieke mogelijkheden zich te laten inspireren door bloemenpracht van uitzonderlijke klasse. Internationaal bekende arrangeurs laten zich op hun beurt inspirer en door de het thema 'From Russia with love' en garanderen bezoekers vele verrassingen.  Zie kaart Keukenhof aan eid van deze pagina.

Rozenpracht in Oranje Nassau Paviljoen


Nieuwe en bekende rozen, klassieke en futuristische ontwerpen, de rust van een rozenoase in combinatie met inspirerende bloemschikdemonstraties: het Oranje Nassau Paviljoen is een week lang het podium voor waarschijnlijk de mooiste rozenshow ter wereld. Duizenden exemplaren van de koningin der bloemen zijn te bewonderen in het paviljoen dat de naam draagt van het koninklijk huis der Nederlanden. Hollandse rozenkwekers etaleren er hun bloemen van het beste kwaliteitsniveau, gekweekt in Nederland of in andere landen. Het decor in het Oranje Nassau Paviljoen is getransformeerd tot het vermaarde Bolsjoj Theater in Moskou, waarin tientallen kleurnuances van de mooiste rozen fraai tot hun recht komen.

De nieuwste variëteiten zijn er te zien en weerspiegelen de laatste trends. Zoals de donkerroze Hotshot, de paarse Pu rple Power, de licht geurende, crèmekleurige Fresh Moments! en de prachtig roze Lovely Jewel. En ook de sneeuwwitte Dolomiti en bijzondere Green Eye, met een krans van witte bloemblaadjes en een apart gevuld groen hart. Nederlandse kwekers tonen met hun teeltprestaties een week lang topkwaliteit, die wordt gekeurd door deskundigen uit verschillende geledingen. Collegakwekers, handelaren en bloemisten geven hun oordeel in rapportcijfers, de bezoekers van Keukenhof kunnen genieten van de grootste kleuren- en geurenrijkdom die rozen bieden.

Orchideeënweelde in Beatrix Paviljoen


Wereldwijk uniek is de orchideeënshow in het Beatrix Paviljoen op Keukenhof in de exotische combinatie met bromelia's en anthuriums. Ruim vijftig Nederlandse kwekers exposeren er hun collecties en teeltprestaties en dat zijn topbedrijven. Zoals Opti-Flor, de winnaar van de Agrarische Ondernemersprijs 2010, Wooning Orchids, genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2010 en Van der Hoorn Orchideeën, die als eerste de 'Kas zonder gas' in gebruik nam. Geen wonder dus, dat de collectie orchideeën in het Beatrix Paviljoen tot en met 16 mei van absolute topkwaliteit is. Phalaenopsis en cymbidium zowel als potplant als snijbloem hebben een hoofdrol, maar ook vanda, cambria, dendrobium, oncidium en miltonopsis in vele kleurschakeringen brengen bezoekers in verwondering. Phalaenopsis is als kamerplant tegenwoordig ongekend populair en in het Beatrix Paviljoen is het complete kleurengamma te zien, inclusief de nieuwste kleuren van deze ook wel Vlinderbloem genoemde exoot. Ook als snijbloem is de phalaenopsis te bewonderen, zoals de witter dan wit-variëteit White Goddess die voor vakgenoten te herkennen is aan de roodroze stippels om de lip van de bloem. Grote bloemen en kleine bloemen, harde en pastelzachte kleuren, zoals de kweker ze in de kas teelt en in ultramoderne arrangementen: de expositie in het Beatrix Paviljoen straalt tot en met 16 mei trots uit van de crème-de-la-crème van de Nederlandse orchideeënkwekers.

Tentoonstellingskalender paviljoens Keukenhof 2010

Dankzij de zorgvuldig samengestelde tentoonstellingskalender zijn de drie speciale bloemenpaviljoens van Keukenhof in Lisse elke dag aantrekkelijk.
Oranje Nassau Paviljoen:
19 maart t/m 23 maart:  Amaryllis - Freesia - Tulpen
25 maart t/m 30 maart:  Chrysanten
1 april t/m 6 april:          Rozen
8 april t/m 13 april:        Gerbera
15 april t/m 20 april:       Asters - Limonium - Bouvardia - Saintpaulia - Kalancho&eu ml;
22 april t/m 27 april:       Narcissen - Bijzondere Bolgewassen
29 april t/m 5 mei:         Alstroemeria - Irissen - Lisianthus - Lathyrus
7 mei t/m 16 mei:          Anjers - Snijhortensia - Zantedeschia - Zomerbloemen

Willem-Alexander Paviljoen:
Naast de basistentoonstellingen met tulpen en narcissen en de afsluiting met de grootste lelieshow ter wereld zijn er speciale bloemenshows: 18 maart t/m 30 maart:  Hyacinten
18 maart t/m 27 april:    Tulpen - Narcissen
18 maart t/m 16 april:    Bloeiende Heesters (Syringa, Viburnum, Prunus, Forsythia)
18 maart t/m 16 mei:     Cyclamen - Pothortensia - Begonia
16 april t/m 16 mei:       Vaste planten
18 maart t/m 16 mei:     Bloeiende bolgewassen zoals: Iris, Narcis, Tulp, Lelie, Amaryllis, Zantedeschia
6 mei t/m 16 mei:          Lelies

Beatrix Paviljoen:
18 maart t/m 16 mei:     Orchidee - Anthurium - Bromelia

www.keukenhof.nl