Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vakantie-ervaring of gewoon wilt ontsnappen aan de eindejaarsdrukte – Holland America Line biedt 22 cruises om de feestdagen te vieren in ‘warme wateren’. ,,Vakantiecruises zijn speciale ervaringen,’’ zegt Richard C. Meadows, executive vice president, marketing, sales and guest programs. ,,Onze bemanningen zijn er trots op dat zij onze gasten alles wat bij de feestdagen hoort kunnen bieden, maar dan wel zonder de bijbehorende drukte. De maaltijden, de versieringen en de tijd voor de familie worden extra aantrekkelijk door het varen in aangename gebieden.’’

Met vertrek tussen 17 en 31 december maken zeven schepen – ms Westerdam, ms Maasdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Ryndam, ms Prinsendam en ms Noordam – 13 vakantiecruises vanuit Fort Lauderdale en Tampa in Florida naar het Caribische gebied. Tot de cruises behoren een 8-daagse ontdekkingsreis naar de zuidelijke Cariben met stops in havens op Aruba en Curaçao en bij Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line bij de Bahama’s. Of probeer een 8-daagse ontdekkingsreis in het oostelijk deel van de Cariben met bezoeken aan havens op Nassau, St. Thomas en St. Maarten. Cruises in het westelijk deel van de Cariben maken stops bij onder meer Belize, Montego Bay, Georgetown, Costa Maya en Key West.

 

De iets avontuurlijkere reizigers kunnen kiezen uit 11- of 15-daagse cruises door het Caribische gebied en varen zo het nieuwe jaar in op St. Thomas of St. George met ook bezoeken aan de havens van Grand Turk en Barbados.

Bijna alle vakantiecruises brengen een bezoek aan Holland America line’s eigen eiland Half Moon Cay, met zijn witte stranden, helder water en een scala aan activiteiten, variërend van paardrijden tot snorkelen. De prijzen voor de vakantiecruises beginnen vanaf € 749,- per persoon bij een dubbele hutbezetting, exclusief toeslagen. Vanaf midden-december vertrekken vanuit Fort Lauderdale, San Diego en Los Angeles vijf cruises naar de ‘warm water’ havens van de Mexicaanse Rivièra - Puerto Vallarta, Huatulco, Puerto Chiapas and Puerto Quetzal – en naar de Centraal- Amerikaanse kusten en het Panamakanaal. De prijzen voor deze cruises zijn vanaf € 829,- per persoon.

De Sunfarer Caribbean Holiday is een 11-daagse cruise met vertrek op 23 december in Fort Lauderdale aan boord van de ms Zuiderdam naar het zuidelijk deel van de Cariben. Kerstavond wordt gevierd op Half Moon Cay, daarna een gedeeltelijke passage van het Panamakanaal tot aan Gatun Lake en de jaarwisseling wordt gevierd op zee. De ms Amsterdam vertrekt op 22 december vanuit Los Angeles voor een 15-daagse cruise met de kerstviering op zee en stops in Mexico, Guatemala en Costa Rica om daarna via het Panamakanaal in de richting van Fort Lauderdale te varen. Ook de ms Statendam maakt deze cruise, maar dan vanuit San Diego met vertrek op kerstavond.

De viering van eindejaarsvakanties langs de Mexicaanse Rivièra kan ook aan boord van de ms Oosterdam tijdens een 9-daagse cruise met vertrek op 18 december of een 8- daagse cruise met vertrek op 26 december vanuit San Diego. Tijdens deze cruises worden bezoeken gebracht aan onder meer Puerto Vallarta, Mazatlan en Cabo San Lucas. Een andere optie is een 13-daagse cruise aan boord van de ms Rotterdam met vertrek op 22 december vanuit San Diego met kerstavond op Cabo San Lucas, eerste kerstdag op zee en oudejaarsdag in de haven van Mazatlan, Mexico.

Ook de warme wateren van de Grote Oceaan bieden mogelijkheden voor onvergetelijke vakanties. De 15-daagse Circle Hawaii-cruise aan boord van de ms Zaandam begint op 19 december in San Diego, met kerstavond in Hilo, eerste kerstdag in Honolulu en nieuwjaarsdag in Ensenada, Mexico. De ms Volendam vertrekt op 17 december vanuit Sydney voor een 17-daagse cruise in de wateren van Australië en Nieuw-Zeeland. De reis voert langs de zuidkust van Australië naar Nieuw-Zeeland met bezoeken aan havens zoals Milford Sound en Auckland en met de viering van kerstavond in Wellington. Wie aan het einde van het jaar toch niet zonder sneeuw en ijs kan is er de avontuurlijke, 18-daagse South America and Antarctica Explorer journey. Deze cruise met de ms Veendam begint op 22 december in Valparaiso, Chili. Kerstavond beleeft u al varend in Darwin Channel en de Chileense fjorden, eerste kerstdag in het Amalia Glacier Canal en oudejaarsdag in de Antarctic Sound.

Prijzen voor de langere cruises beginnen vanaf € 1459,- per persoon. Tijdens de feestdagen zijn de schepen van Holland America Line feestelijk versierd, de maaltijden zijn overdadig, er zijn extra filmvoorstellingen en speciaal voor de kinderen komt ook de kerstman langs. Ook het kinderprogramma Club HAL heeft extra activiteiten, er worden kerstliederen gezongen, de kerstboom en eierpunch ontbreken niet, er is een kerstbrunch en er is een speciale vakantieshow op kerstavond.

Tijdens de cruises rondom de jaarwisseling is een gala op oudejaarsavond. Tijdens elke reis zijn er ook diverse geestelijken aan boord voor het leiden van katholieke, protestante en joodse kerkdiensten. Website: www.hollandamerica.com, www.hollandamericablog.com