Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Brussels Airlines, lid van de Star Alliance, verhoogt tijdens dit zomerseizoen haar capaciteit naar Afrika met ruim 20 procent. In Europa worden er 6 procent meer vluchten aangeboden. Ghana, Togo, Benin en Burkina Faso

prijken voor het eerst in het Brussels Airlines netwerk. In Europa worden er talrijke frequentieverhogingen doorgevoerd zodat passagiers nog meer reismogelijkheden krijgen. Brussels Airlines werd het voorbije winterseizoen lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance en introduceerde met Miles & More ook een nieuw getrouwheidsprogramma. Deze nieuwigheden maken vliegen met Brussels Airlines nog aantrekkelijker. Het vluchtaanbod breidt immers gevoelig uit en wie vaak reist met Brussels Airlines geniet dankzij Miles & More talrijke nieuwe voordelen.

Afrika
Dé grote nieuwigheid in het zomerschema van Brussels Airlines, dat deze week van start ging, is de expansie in Afrika. Vanaf 5 juli voegt Brussels Airlines vier nieuwe bestemmingen aan het Afrika netwerk toe. De Ghanese luchthaven Accra wordt vier keer per week met Brussels Airport verbonden. Lomé (Togo), Cotonou (Benin) en Ouagadougou (Burkina Faso) worden twee keer per week opgenomen in het Brussels Airlines netwerk. Brussels Airlines zal dankzij deze expansie vanaf deze zomer met haar Airbus A 330-300 vloot naar niet minder dan achttien Afrikaanse bestemmingen vliegen. Mits een overstap via Frankfurt zijn ook nog talrijke andere Afrikaanse bestemmingen bereikbaar zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Nigeria, Gabon en Soedan.
Cairo en Luxor prijken voor het eerst in de timetable van Brussels Airlines. Dankzij een partnership met Star Alliance lid Egyptair kunnen beide toeristische trekpleisters in Egypte met een codeshare vlucht bereikt worden.

Europa

Zuid-Europa
Naar talrijke Zuid-Europese zomerbestemmingen verhoogt Brussels Airlines deze zomer haar vluchtfrequenties zodat de afreismogelijkheden naar de (Mediterrane) zon gevoelig toenemen. In juli en augustus wordt er bijvoorbeeld dagelijks een bijkomende ochtendvlucht aangeboden naar Athene. In deze topmaanden is zowel een vroeg ochtend- als namiddagvertrek mogelijk. Sevilla wordt vier in plaats van drie keer per week aangevlogen. Ook naar Palma vliegt Brussels Airlines opnieuw de hele zomer lang. Voor de Spanje liefhebbers heeft Brussels Airlines nog goed nieuws. Dankzij een nieuw partnership met Spanair kan er nu via Barcelona of Madrid heel vlot doorgereisd worden naar talrijke andere bestemmingen zoals Tenerife, Ibiza en Alicante. Ook Malaga wordt vaker bediend tijdens de drukke zomermaanden.

Wie naar Portugal wil reizen heeft de keuze uit drie rechtstreekse bestemmingen: Lissabon, Faro en Porto. Naar Faro (Algarve) zijn meer vluchfrequenties voorzien. Het Portugese eiland Madeira is bereikbaar dankzij een vlot aansluitende vlucht in Lissabon. Italie is en blijft ook deze zomer een topbestemming voor Brussels Airlines met in totaal tien bestemmingen. Het vluchtschema naar de toegangspoort tot Toskane, Firenze, verbetert dankzij een nieuwe uurregeling die een lang verblijf toelaat. De hele zomer lang zal Brussels Airlines niet alleen koers zetten naar Catania maar ook naar Palermo.

Citytrips
Wie een citytrip naar trendy Berlijn plant heeft het hele zomerseizoen lang de keuze uit niet minder dan zeven dagelijkse afreismogelijkheden. Ook Wenen wordt dankzij een nieuw partnership met Austrian Airlines niet minder dan 46 keer per week aangevlogen. De Litouwse hoofdstad Vilnius wordt in vergelijking met vorige zomer geen vier maar wel zes keer per week aangevlogen. Geneve zal de hele zomer lang dagelijks zeven in plaats van zes Brussels Airlines vluchten verwelkomen. Brussels Airlines breidt ook haar  vluchtmogelijkheden naar Groot Brittannië gevoelig uit dankzij vier dagelijkse vluchten naar Londen Heathrow ern hogere frekwenties naar zowel Bristol als Newcastle.

Een nieuw partnership met de Finse luchtvaartmaatschappij Blue1 laat Brussels Airlines toe om vanaf nu ook twee dagelijkse lijnvluchten naar Helsinki in het netwerk op te nemen. Het uitgebreide vluchtschema van Blue1 laat ook toe om talrijke andere Finse regio’s te bezoeken.


Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 50 vliegtuigen en bijna 3000 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse premium luchthavens. Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod, uitgevoerd worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse.

Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd. Bovenop de 18 bestemmingen in Afrika verzorgt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij bekend. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.
Meer informatie op www.brusselsairlines.com.