Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het merendeel van de toeristische ondernemers in Oost-Nederland heeft goede verwachtingen voor Pasen. Ruim 90% van de dagattracties en 63% van de hotels, bungalowparken en campings verwacht dat zij aankomend weekend evenveel of meer gasten zullen ontvangen

dan met Pasen vorig jaar. Dat blijkt uit de Monitor Toeristische Bedrijven, een onderzoek van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) onder verblijfsaccommodaties en dagattracties in Gelderland en Overijssel.
 
Zo’n 92% van de musea en attracties, 77% van de hotels, 58% van de campings en 54% van de bungalowparken rekent komend weekend op evenveel of zelfs meer gasten. Als redenen noemen ondernemers hun extra promotie en het aantal reserveringen op dit moment. Enkele dagattracties denken meer bezoekers te ontvangen omdat ze verwachten dat door de economische crisis meer mensen in eigen land blijven. Het paasweer, met name de weersverwachting, is traditioneel ook een belangrijke factor in de uiteindelijke bezoekcijfers van de dagattracties. Van de verblijfssector denkt drie op de tien hotels, bungalowparken en campings dat Pasen niet zo goed zal zijn als vorig jaar, onder andere vanwege de economische crisis en het feit dat Pasen dit jaar vroeger in het seizoen valt dan in 2009.

Verwachtingen voorjaar: meer bezoekers en gasten
Meer dan zeventig procent van de verblijfsaccommodaties verwacht in de rest van het voorjaar evenveel of meer gasten te mogen ontvangen in verhouding tot het voorjaar van 2009. Van de attracties en musea rekent maar liefst 96% op evenveel of meer bezoekers. De ondernemers die op een beter voorjaar rekenen baseren dit op het aantal reserveringen op dit moment, hun promotionele activiteiten en – in het geval van enkele attracties en musea – een nieuwe show, attractie of tentoonstelling.

Onderzoek ontwikkeling toeristisch jaar
De Monitor Toeristische Bedrijven wordt drie keer per jaar uitgevoerd door het GOBT. Doel van het onderzoek is inzicht krijgen in de ontwikkeling van het toeristisch jaar en de verwachtingen van het toeristische bedrijfsleven in Gelderland en Overijssel. In de periode van 18 tot en met 25 maart zijn in beide provincies in totaal 133 bedrijven geënquêteerd waarvan 72 in Gelderland en 61 in Overijssel. De uitkomsten van de Monitor zijn gratis te downloaden via www.gobt.nl.