Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ischgl regelt piano voor Alicia Keys op de piste. De Idalp (2.300m) is vanaf komend weekend niet alleen het uitgangspunt van het skigebied Silvretta Arena, maar ook van openluchtconcerten.

Ischgl bouwt hoog op de berg een groots podium voor de jaarlijkse Top of the Mountain Concerten. Terwijl het zonnetje schijnt of de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, geeft de Duitse rockband Sportfreunde Stiller aanstaande zondag een live optreden. Maar ook na Pasen blijft het swingend op de piste. Niemand minder dan Alicia Keys besluit het winterseizoen op 1 mei. De Amerikaanse R&B zangeres geeft een openluchtconcert voor zo’n 20.000 muziek- en wintersportliefhebbers. Ischgl regelt de piano en het transport van het instrument naar 2.300m hoogte. Toegang tot de live acts is gratis met een geldige skipas.

De voorbereidingen voor de concertreeks zijn al in volle gang. Momenteel wordt het podium van maar liefst 38m breed opgebouwd. Een hele operatie, want de materialen moeten met één van de drie dalliften naar 2.300m hoogte worden gebracht. Grote spullen gaat met de helikopter. 
De opbouwwerkzaamheden zijn echter geen hinder voor skiërs en snowboarders die willen genieten van de witte afdalingen. De Idalp is de basis van het skigebied. Vanuit hier vertrekken tientallen skiliften die wintersporters naar de pisten brengen.  
Rockliefhebbers blijven sowieso tot 25 april in Ischgl. Eén week voor de seizoenssluiting speelt de Zwitserse band Gotthard op de Alp Trida (2.263m, Samnaun/Ischgl).

Ischgl maakt deel uit van de Silvretta Arena, samen met het Zwitserse Samnaun. Het aaneengesloten gebied telt 235km piste. Door de hoge ligging (90% van de pisten ligt boven de 2.000m) is het gebied sneeuwzeker tot in het voorjaar. Dit betekent dat je tot begin mei, en tijdens het concert van Alicia Keys, nog goed kan skiën.

Meer informatie over Ischgl en de concerten: www.ischgl.com