Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Keukenhof is al twee weken geopend, maar met Pasen is het toeristische seizoen 2010 goed op gang gekomen. Ondanks het typisch Nederlandse lenteweer zorgden veel activiteiten voor een goed Paasweekend.

De internationale bloemententoonstelling in Lisse was voor velen weer een ideaal uitje, waardoor de status als Paas-topattractie werd bevestigd. De bezoekers kwamen zowel uit Nederland als uit een keur van buitenlanden. 70% van de gasten kwam zoals gebruikelijk uit het buitenland. Met name de belangstelling uit Oost-Europa was opmerkelijk. Keukenhof verwacht  een aanzienlijke stijging van het aantal Russische gasten.

Dat laatste heeft een direct verband met het thema van 2010 “From Russia with Love” en het feit, dat mevrouw Svetlana Medvedeva, de echtgenote van de president van de Russis che Federatie, de officiële opening heeft verricht. In de Russische media is daar veel aandacht aan besteed.

Algemeen directeur Piet de Vries toonde zich zeer content over het Paasweekend 2010. “Pasen valt vroeg dit jaar en natuurlijk speelt ook het weer een belangrijke rol,” zei hij in een toelichting, “maar het is niet doorslaggevend. Keukenhof is intrinsiek een toeristische trekker van formaat geworden. Bezoekers willen gewoon naar het park en laten zich daarbij niet beïnvloeden door het weer.”
Pasen is traditioneel één van de topdagen voor Keukenhof, naast het weekend dat het Bloemencorso van de Bollenstreek door de regio trekt. Dat is dit jaar gepland voor zaterdag 24 april.

“Het park staat prachtig in bloei. Wat dat betreft heeft de tijd sedert de opening ons goed gedaan,” zegt Annemarie Gerards, pr-manager.
De Paashaas trad gedurende het weekend op al gastheer. Hij leidde kind eren spelenderwijs door het park. Onderweg kwamen ze van alles tegen, niet alleen om mee te spelen, maar ook om van te leren. De dapperste kinderen keken vanuit een hoge molen over het hele park heen. Anderen zochten op de grond naar verstopte eieren.

Jacoba van Beieren -- gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen en symbool van de geschiedenis van Keukenhof -- kreeg op Eerste Paasdag haar eigen parade. Eén van de onderdelen was een modeshow van klederdracht door de jaren heen.
Op Tweede Paasdag organiseert Keukenhof vanouds zeer veel extra activiteiten. Vroege Vogels konden vanaf 7 uur ’s ochtends tegen gereduceerde entreeprijzen al terecht om te genieten van het ontluiken van de bloemenpracht en het ontwaken van de dieren. Wie wilde kon zelfs ontbijten.
Later op de dag vond de traditionele Hoedendag plaats. Het evenement verandert  Keukenhof voor even in Manhattan, omdat het veel trekken vertoond met de grootse Easter Parade in New Yo rk. Het enthousiasme van organisatoren en bezoekers is in ieder geval vergelijkbaar. Het publiek paradeerde met zelfgemaakte hoeden, name deel aan een cursus hoeden schikken en genoot van de hoedenshows. De deelnemers aan de tweedaagse workshop fotografie hadden aan onderwerpen geen gebrek.

Voor het weekend van 10 en 11 april heeft Keukenhof een groot aantal sportieve evenementen op haar kalender staan (fietsen, wandelen, hardlopen en skaten).
De internationale bloemententoonstelling Keukenhof is in 2010 geopend tot 16 mei.

www.keukenhof.nl