Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Fietsongelukken veroorzaakt door toeristen zijn aan de orde van de dag in Amsterdam. Voor de Amsterdamse EHBO-posten en ziekenhuizen is de maat vol. Daarom is het vanaf 1 juli 2010 voortaan voor buitenlandse bezoekers van de hoofdstad verplicht om een fietsdiploma te halen. Het fietsdiploma is een initiatief van de Gemeente Amsterdam in samenwerking met het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) en lokale fietsverhuurders.

Het diploma zal bestaan uit het verplicht kijken van een instructiefilm over de verkeersregels in Amsterdam gevolgd door een korte fietsronde met een Bike Buddy. De Bike Buddy's zijn fietscoaches die aan den lijve hebben ondervonden hoe het is om als nieuweling aan het verkeer in Amsterdam deel te nemen. Bike Buddy Andrew Nielsen verhuisde enkele jaren geleden vanuit Canada naar Amsterdam om zich hier te vestigen bij zijn Nederlandse partner: 'Zeker toen ik hier net woonde ben ik regelmatig in een tramrails blijven haken en heb ik behoorlijk wat taxi's slechts op de valreep kunnen ontwijken. Het is straks mijn taak als instructeur om iedereen op deze gevaren te wijzen.'
Veiligheid

Amsterdam wil zich graag profileren als echte fietsstad. Zeker met de start van de Giro d'Italia in het vooruitzicht worden er dit jaar extra veel fietstoeristen in de hoofdstad verwacht. 'Daarom is nu het moment aangebroken voor strikte regulering. Amsterdam moet laten zien dat het betrokken is bij de veiligheid van de bezoekers', aldus Machteld Ligtvoet van het ATCB.
Denktank

Vanuit de Gemeente Amsterdam is een denktank opgericht die zich bezig houdt met het implementeren van het fietsrijbewijs. Woordvoerder Angela Vormer legt uit dat het rijbewijs naar alle waarschijnlijkheid de aanzet is voor een reeks maatregelen die genomen gaat worden om het verkeer voor toeristen in Amsterdam veiliger te maken: 'We denken aan het gratis verstrekken van fietslampjes en op lange termijn aan het verplichten van fietshelmen voor onze bezoekers.'
Proefperiode

Deze week start de proefperiode voor het fietsrijbewijs. MacBike is als grootste fietsverhuurder van Amsterdam ingestapt als partner van het project en gaat kijken wat de gevolgen zullen zijn voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf. Als de proefperiode succesvol wordt afgesloten dan zal het rijbewijs deze zomer verplicht worden voor alle toeristen in Amsterdam.