Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kleurrijke start aspergeseizoen 2010 in Keukenhof.  Onder het toeziend oog van culinair Nederland en te midden van de bontgekleurde bloemenvelden van Keukenhof is vanmiddag het aspergeseizoen 2010 officieel ingeluid.

Om klokslag twaalf uur werd Nederlands bekendste chef-kok, Joop Braakhekke, door Stichting Dubbel A – initiator van de opening van het aspergeseizoen – verkozen tot de nieuwe aspergeambassadeur en verrichte hij op gepaste wijze de officiële openingshandeling. De opening werd afgesloten met een aspergeproeverij verzorgd door vijf van Nederlands meest befaamde chef-koks.

De lente op je bord

Traditiegetrouw wordt op elke tweede donderdag van april het aspergeseizoen feestelijk geopend. Dit jaar vond de officiële opening plaats in het Willem Alexander Paviljoen van het kleurrijke Keukenhof. Na de bekendmaking van de nieuwe aspergeambassadeur en de officiële openingshandeling werd iedereen uitgenodigd voor de aspergeproeverij. Een vijftal Nederlandse chef-koks verrasten de aanwezigen met heerlijke en eenvoudig te bereiden aspergegerechten die het gevoel gaven de lente op het bord te vinden.

De heer Pieter Smits, voorzitter van Stichting Dubbel A over de opening: “Stichting Dubbel A streeft ernaar om elk jaar aan het product de witte asperge en de opening van het aspergeseizoen zoveel mogelijk bekendheid te geven. Door samen te werken met verschillende partners en bekende chef-koks en het verkiezen van een aspergeambassadeur hopen wij de witte asperge onder de aandacht van de consumenten te brengen. Het initiatief lijkt succesvol: in het afgelopen jaar is de consumptie gestegen naar 780 gram per persoon.”

Joop Braakhekke trots op eretitel
Joop Braakhekke werd vanmiddag benoemd tot de nieuwe aspergeambassadeur en neemt daarmee het stokje over van Erica Terpstra die vorig jaar deze functie bekleedde. De aspergeambassadeur heeft als taak om gedurende het seizoen de asperges prominent op de kaart te zetten. Uit handen van Pieter Smits ontving Joop Braakhekke het eerste kistje asperges en een oorkonde. Joop reageert vol trots: “Ik vind het een grote eer om dit jaar verkozen te zijn tot aspergeambassadeur. Ik kijk elk jaar uit naar het seizoen want ik ben echt gek op asperges en ik mag ze ook graag voorschotelen aan mijn vrienden en klanten. Daarnaast is de witte asperge gewoon een super product om mee te werken. Zoals de vijf chef-koks vandaag hebben getoond is er naast het traditionele gerecht met ei, ham en botersaus, nog zoveel meer mogelijk. Een fris en gezond product. Daar houd ik van.”

Aspergekoningin als visitekaartje va n de Nederlandse Aspergebranche
Eind maart werd de 30-jarige Diana Derikx uit Asselt (Swalmen) reeds gepresenteerd als Aspergekoningin. Zij treedt de komende maanden op als visitekaartje van de Nederlandse aspergebranche

Over Stichting Dubbel A
De Stichting Dubbel A heeft als doelstelling het product asperge zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiertoe organiseert de stichting  de jaarlijkse opening van het Nationale Aspergeseizoen. Dubbel A is een samenwerkingsverband met verschillende partners. Allen delen de passie voor de asperge vanuit hun eigen invalshoek. In Dubbel A zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: Aceera BV, Brabants Asperge Genootschap, Confrérie de l’Asperge Limbourgondie, Nationaal Aspergemuseum de Locht, Stichting Afzetbevordering Asperge, the Greenery en ZON Fruit en Vegetables. 

 

www.keukenhof.nl