Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het reizen naar en in Kirgyzië worden vanwege de huidige politieke instabiele situatie tot nader order ontraden. Samenscholingen en demonstraties dienen te worden vermeden en men dient zich goed te informeren

over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen. In d e stedelijke gebieden dient men tevens waakzaamheid te betrachten in verband met de mogelijkheid van gewelddadige overvallen (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

Mochten reizigers toch naar Kirgyzië vertrekken dan wordt sterk aangeraden zich  voor vertrek  te laten registreren bij het Nederlandse ambassadekantoor in Almaty en tevens bij het honorair consulaat in Bishkek

Actualiteiten
Na de revolutie van maart 2005 is de politieke situatie in het land instabiel. Deze situatie is in de afgelopen dagen geescaleerd. U wordt geadviseerd om demonstraties en samenscholingen te mijden.

Algemeen
Kirgizië ligt in een aardbeving gevoelig gebied. Zware aardbevingen kunnen voorkomen. Voor informatie inzake aardbevingen ter plaatse wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen, de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en – bij georganiseerde (toeristische) reizen – goed contact te houden met de touroperators.

Bij binnenlandse vluchten in Kirgizië dient u rekening te houden met de slechte staat van onderhoud van vliegtuigen van enkele lokale maatschappijen. De Europese Commissie in Brussel heeft een lijst gepubliceerd van luchtvaartmaatschappijen, die niet meer boven het Europese luchtruim mogen vliegen. Op deze lijst komen ook luchtvaartmaatschappijen in Kirgizië voor (zie website http://ec.europa.eu/transport/air-ban/).

Geadviseerd wordt de officiële grensovergangen te gebruiken, aangezien bij illegale grensovergangen landmijnen kunnen voorkomen.

Gezondheidssituatie

De medische voorzieningen in de meeste delen van het land zijn zeer beperkt, met name buiten de hoofdstad Bishkek. Een medische evacuatie kan een tijdrovende en kostbare zaak zal zijn. U wordt geadviseerd hier rekening me te houden bij het afsluiten van een reisverzekering.
Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in  Kirgizië wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD of reiskliniek www.travelclinic.com of bijvoorbeeld de websites, www.lcr.nl, www.who.int, www.rivm.nl of www.minvws.nl te raadplegen

Net als in Nederland worden in Kirgizië seksuele contacten met minderjarigen aangemerkt als een ernstig strafbaar feit. De autoriteiten van Kirgizië kennen een zeer stringent vervolgingsbeleid; bij een veroordeling hiervoor worden (zware) straffen opgelegd. Los van bestraffing in Kirgizië geldt dat men (ook) voor in het buitenland begane misdaden op het gebied van kinderseks in Nederland strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aangezien er in Kirgizië alleen een Nederlands honorair consulaat en geen Nederlandse ambassade is, is het veelal niet mogelijk op korte termijn consulaire hulp te bieden.

U wordt aangeraden vóór vertrek naar Kirgizië uw voorgenomen reis te melden aan het Nederlandse ambassadekantoor in Almaty/Kazachstan (tel. 00-7-7272-503773