Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Personal Shopper, Be a Star arrangement en ‘s werelds langste bar. Met je eigen kledingadviseur op kledingjacht in de winkelstraten van Düsseldorf, samen met je vriendin je een echte ster voelen met een professionele fotoshoot,

de stad op eigen tempo verkennen met de nieuwe HopOn HopOff busdienst of ’s avonds op kroegentocht gaan. Düsseldorf  Marketing & Tourismus – de VVV – lanceert voor dit vakantieseizoen enkele nieuwe attracties die een dagtocht of weekendverblijf in de stad aan de Rijn nog leuker kunnen maken. Voor nadere informatie zie www.duesseldorf-tourismus.de en klik op de button Sightseeing.

 

Personal Shopper
Düsseldorf is een waar winkelparadijs. Wat de Champs-Elysée is voor Parijs is de Königsallee voor deze Duitse stad. Je vindt er tientallen modewinkels, boutiques en warenhuizen, evenals in de nabijgelegen Schadowstrasse. Hoewel er over smaak niet te twisten valt, kan het leuk zijn om een keer onder begeleiding van een professionele stylist te shoppen. Je geeft van te voren aan wat je smaak en specifieke wensen zijn en de personal shopper neemt je mee op een 2-uur durende kleur- en kledingadvies door de winkelstraten van Düsseldorf. Prijs voor twee personen voor twee uur is € 110,-, ieder uur langer kost € 55,-.

Jezelf op een cover
Altijd al eens het middelpunt van belangstelling willen zijn?  Men kan nu zelf ervaren hoe het is om als model door het leven te gaan. Je krijgt een ware metamorfose met een professionele make-up door een visagist, je haar wordt gestyld en vervolgens onderga je een echte fotoshoot. Er worden zo’n 90 foto’s gemaakt met als hoogtepunt een coverfoto van jezelf – deze krijg je ook mee. Prijs voor het arrangement is € 169,- per persoon, een tweede persoon betaalt 59,- euro die dan eveneens 90 foto’s en een eigen cover meekrijgt.

HopOn HopOff City Tour
Veel steden in Europa bieden het al aan maar in Düsseldorf ontbrak het nog. Een HopOn HopOff sightseeing bus. Zonder uitstappen duurt een rondrit zo’n 90 minuten. Er zijn in totaal acht haltes. De HopOn HopOff tour start dagelijks om 11.00, 13.00 en 15.00 uur vanaf het station in Düsseldorf. Op zaterdag rijdt er een extra bus om 17.00 uur. Een gids in de bus vertelt over de stad en bezienswaardigheden waar langsgereden wordt tijdens de tour. De gids spreekt Duits maar de rondrit is in diverse talen –waaronder Nederlands - te volgen via een koptelefoon. De bus is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is een dubbeldekkerbus  met open dak. Bij slecht weer en lage temperaturen wordt het dak van de bus gesloten. Een ticket voor een rondrit zonder stops bedraagt €12,- per volwassene die dan twee kinderen (4-14 jaar) gratis mee mag nemen. Een HopOn HopOff ticket kost €15,- per volwassene plus twee kinderen (4-14 jaar) gratis. Voor ieder extra kind betaalt men € 5,-.

‘s Werelds langste bar
De VVV afficheert het aantal kroegen in de binnenstad ook wel als ‘de langste bar ter wereld’. Het oude stadscentrum is niet groot - ½ km² - en telt meer dan 260 bars en restaurants. Liefhebbers van gerstenat kunnen een 2 uur durende ‘Brewery Path’ arrangement boeken. Deze rondleiding voert je langs de geschiedenis van het  befaamde ‘Alt’ bier dat in Düsseldorf wordt gebrouwen en langs enkele brouwerijen. De tour kost € 135 euro, voor dat bedrag mogen er maximaal 25 personen mee. Of je kunt kiezen voor een ‘Alt beer evening’ tour waarbij je om 19.00 uur verwelkomd wordt op de marktplaats bij het standbeeld van Jan Wellem met een glas ‘killepitsch’- een lokaal likeurtje op basis van kruiden, gevolgd door een diner in een oude brouwerij met Alt bier en na het eten laat de gids je verschillende uitspanningen zien waar je Alt bier proeft. Deze tour kost € 49,- per persoon en moet uit minimaal 10 personen bestaan.Voor een kop koffie van het hoogste genot kun je naar de 172 meter hoge Rijntoren, voor € 9,80 per persoon krijg je toegang tot de toren een kop koffie, thee of choco met gebak en een adembenemend uitzicht over de stad.

Meer: www.duesseldorf-tourismus.de