Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanaf april 2010 gaat een nieuwe manier van beleven van het stroomgebied van de rivier De IJssel van start: de Hanzestedensloep. Stijlvolle Jan van Gent-sloepen van ruim 10 meter lang maken vaartochten over de IJssel

waarbij onderweg van allerlei culinaire verwennerij kan worden genoten. Er zijn verschillende arrangementen waarbij steeds een ervaren schipper als gastheer aan boord is.

Het initiatief tot de Hanzesloepen is geboren in Zutphen, de historische Hanzestad met prachtig IJsselfront. Initiatiefnemers zijn de heer en mevrouw Wassink van de bekende koffie- en theespecialist De Pelikaan, die dit samen met een bevriende zakenrelatie hebben opgezet. De gedachte is om op een nieuwe manier één van de mooiste rivieren van Nederland, de  IJssel met daaraan de Hanzesteden, te beleven. Daarvoor zijn een paar luxe en comfortabele Jan van Gent sloepen in de vaart genomen, waarin 10 mensen ruim plaats hebben. De sloepen kunnen door een groep op maat worden gehuurd, de groep selecteert zelf het gewenste arrangement. De basis is een vaartocht van 1,5 uur inclusief schipper. Desgewenst kan de vaartijd verder worden verlengd. Zo zijn er vaarroutes mogelijk vanaf Zutphen naar bijv. Bronkhorst of naar Deventer. Onderweg is afmeren en  bezoek van deze plaatsen mogelijk. Er zij drie standaard vaarroutes, maar er kan ook naar wens een geheel eigen route worden samengesteld. 

Op basis van de vaartocht worden verschillende arrangementen aangeboden, waaruit kan worden gekozen. Alle arrangementen hebben hetzelfde doel: ontspannen genieten van het prachtige stroomgebied van de IJssel, en onderweg met elkaar praten, lachen, filosoferen en feesten. De luxe sloepen zijn voorzien van een mooi aangeklede picknicktafel.  De arrangementen staan in het teken van culinair genieten en hebben namen als:  champagne & oesters, wijn& tapas,  bier & haring, port & kazen, whisky & sigaren. Ook een lunch, borrel of high tea is mogelijk. De arrangementen zijn met veel zorg samengesteld en de kwaliteit van de ingrediënten is hoog, wat de exclusiviteit van de vaartocht verder vergroot. Het is ook mogelijk om geen gebruik te maken van een arrangement, in dat geval kunnen losse consumpties worden besteld.

De tochten met de Hanzesloepen zijn bij uitstek geschikt om met een groep - familie, vrienden, zakelijk - een bijzondere en heerlijke tijd door te brengen. Reserveringen kunnen worden gedaan bij de VVV Zutphen: 0575-519355 of .  Meer informatie is te vinden op de websites www.hanzestedensloep.nl  of www.vvvzutphen.nl

. Voor boekingen vanuit Deventer kan men terecht bij de VVV Deventer. De prijs voor een vaartocht van 1,5 uur is € 185, dat is € 18,50 p.p. bij maximale bezetting. Verlengen kan voor € 50 per half uur. De  arrangementen kennen een prijs vanaf € 16,50 per persoon, als toeslag op de prijs van de vaartocht.  De sloepen kunnen 7 dagen per week worden gehuurd in de periode april t/m oktober.