Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Oranje Nassau Paviljoen op Keukenhof in Lisse is een week lang het podium voor een rijk gevarieerde show van de snijbloemen aster, limonium en bouvardia in een unieke combinatie met saintpaulia en kalanchoë.

Met de steeds wisselende binnenshows in dit mooie paviljoen verrijkt Keukenhof de voorjaarspracht in het lentepark. In het Beatrix Paviljoen is de anthuriumtentoonstelling een permanente attractie. Met het accent op schitterende bolbloemen is   het Willem-Alexander Paviljoen voor de regelmatige bezoekers net altijd toch weer iets anders.

In het 32 hectare grote voorjaarspark in Lisse liggen drie paviljoens, speciaal ontworpen voor bloemen- en plantenexposities en mooi ingebed in het ontwerp van de beroemde landschapsarchitect Zocher. Er zijn permanente en wisselende shows en daarmee verrijken deze tentoonstellingen de voorjaarsbeleving van zowel consumenten als vakgenoten uit de hele wereld.

Unieke combinatie in Oranje Nassau Paviljoen
Wekelijks is er een nieuwe show in het Oranje Nassau Paviljoen. Het tot Bolsjoj Theater omgebouwde paviljoen ondergaat binnen 24 uur een complete metamorfose. Het bloemschikteam van toparrangeur Heleen Valstar, dat bestaat uit zo'n vijftien ervaren bloembinders en aanstormend talent, staat hiervoor garant. ,,We organiseren het zo, dat bezoekers altijd nog een stukje tentoonstelling zien. Zij vinden het juist prachtig om de metamorfose bij te wonen en zijn altijd zeer geïnteresseerd. En als team streven we elke keer weer naar een combinatie van klassieke en moderne bloemsierkunst, nieuwe en bekende toepassingen en verwondering en inspiratie.’’ Van 15 tot en met 20 april is in het Oranje Nassau Paviljoen een spceciale combinatie te zien van de sni jbloemen aster, limonium en bouvardia en de bloeiende planten saintpaulia en kalanchoë. Een hele nieuwe aster is de roodpaarse Lesley, die de bezoekers zal verbazen. Veel bekender zijn de lavendelkleurige Cassandra en Anouk, met grote witte bloemen tegen mooi donker blad. Limonium is een bloem in opkomst, die enerzijds appelleert aan vroeger en anderzijds met aparte kleuren, zoals de mooie China Red een moderne uitstraling heeft. Bijzonder zijn ook de bouvardia's: dubbelbloemig en enkelbloemig in rood, roze en witte kleuren en zelfs met de groene bloemen van Green Magic.  Bloeiende kamerplanten is niet meer een dekkend begrip voor de saintpaulia's en kalanchoe, die dit keer een belangrijk onderdeel zijn. Want tussen de kleurenrijkdom van blauwe, witte, roze en rode saintpaulia's is - voor het eerst op een tentoonstelling in Nederland - de groenblijvende, eigenlijk niet-bloeiende 'Neverfloris' te zien! En de kalanchoë’s zoals de Calandiva's en Rosalina's zijn niet alleen geschikt als kamerplant, maar ook prima planten voor de tuin, perken en borders en het balkon. Met rijk gevulde bloemen, sprekende kleuren en ook dubbelkleurigen in verschillende afmetingen vormen zij een bont geschakeerd palet.

Extra plantenattracties
Wandelend van het Oranje Nassau Paviljoen via het Koningsplein naar het Beatrix Paviljoen is er voor de bezoekers van vrijdag 16 tot en met zondag 18 april de zomerbollenmarkt. Demonstraties, tientallen kraampjes van gespecialiseerde leveranciers en bloemslingers en -mozaieken, te make n door kinderen, zorgen voor een feestelijke stemming. Zaterdag 17 en zondag 18 april is het orchideeënweekend in het Beatrix Paviljoen. 'Plantendoctoren' geven tekst en uitleg, professionele en vrijetijdskwekers ontmoeten elkaar en de bezoekers en er is van alles op het gebied van orchideeën te koop.

In het hart van het Beatrix Paviljoen zijn het pot- en snijanthuriums, die verwondering opwekken. Zoals de lipstickroze Pink Fever, die het klassieke imago van anthurium in één aanblik kan transformeren tot een trendy decoratie-item. Heel apart is ook de kleinbloemige en rijkbloeiende Championserie, waarvan de compacte planten getooid zijn met mooi donker blad. De Sweet Champion heeft een donkerpaarse 'spadex' (de bloeikolf) en een lichtroze schutblad met voor de geïnteresseerden in de details weer een donkerpaars randje. Cherry Champion is ook voor velen nog onbekend, met het zuurstokroze schutblad en mooi contrasterende roodpaarse bloemstelen. Heel bekend daarentegen is de White Champion en nieuw is de Royal Red Champion. Deze is bij een lagere temperatuur is te telen en er zijn meer van deze types in aantocht. Want naast nieuwe kleuren, vormen en toepassingen zoeken ook de anthuriumkwekers in Nederland doorlopend naar rassen, die minder energie behoeven en floreren met natuurlijke meststoffen. Planten zuiveren de lucht, zowel binnen als buiten, binden CO2 en bevorderen welzijn, zo blijkt uit onderzoek en in de praktijk. In het Beatrix Paviljoen ondergaan bezoekers aan Keukenhor dit tot en met 16 mei en genieten zij bovendien van de kleurenpracht.

Tentoonstellingskalender paviljoens Keukenhof 2010

Dankzij de zorgvuldig samengestelde tentoonstellingskalender van Keukenhof in Lisse zijn de drie bloemenpaviljoens elke dag verrassend: Oranje Nassau Paviljoen:
8 april t/m 13 april:        Gerbera
15 april t/m 20 april:       Asters - Limonium - Bouvardia - Saintpaulia - Kalanchoë
22 april t/m 27 april:       Narcissen - Bijzondere Bolgewassen
29 april t/m 5 mei:         Alstroemeria - Irissen - Lisianthus - Lathyrus
7 mei t/m 16 mei:          Anjers - Snijhortensia - Zantedeschia - Zomerbloemen

Willem-Alexander Paviljoen:
Naast de basistentoonstellingen met tulpen en narcissen en de afsluiting met de grootste lelieshow ter wereld zijn er speciale bloemenshows: 18 maart t/m 27 april:    Tulpen - Narcissen
18 maart t/m 16 april:    Bloeiende Heesters (Syringa, Viburnum, Prunus, Forsythia)
18 maart t/m 16 mei:     Azalea - Begonia - Cyclamen - Pothortensia
16 april t/m 16 mei:       Vaste planten
18 maart t/m 16 mei:     Bloeiende bolgewassen zoals: Iris, Narcis, Tulp, Lelie, Amaryllis, Zantedeschia
6 mei t/m 16 mei:          Lelies

Beatrix Paviljoen:
18 maart t/m 16 mei:     Orchidee - Anthurium - Bromelia

www.keukenhof.nl