Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bonaire stuurt een schoonmaakploeg naar de zeebodem om de riffen rond Bonaire schoon te houden. De Cleap Up Duik staat in verband met ‘Earth day’ (22 april), de dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het belang van een schone planeet.

Ook boven water staat een schone omgeving hoog in het vaandel. Zo worden deze maand tal van acties gelanceerd, zoals conferenties en de ‘Shop With a Bag’ campagne.

In samenwerking met NetTech NV organiseert de overkoepelde duikorganisatie Dive Friends Bonaire op 10 juli een Clean Up Duik. Iedereen die in het bezit is van een duikbrevet mag meehelpen, en krijgt gratis luchtflessen. De schoonmaak start met een uitgebreide briefing. Zo wordt toegelicht wat afval is en wat niet. Een autoband die al jaren in de zee ligt kan inmiddels het huis zijn geworden van veel onderwaterdieren. Daarna gaan de teams aan het werk. Al het afval dat naar de oppervlakte wordt gebracht, ondergaat een zorgvuldige inspectie. Ook wordt alles geregistreerd en opgeslagen. Dive Friends Bonaire wil vier keer per jaar een Clean Up Duik organiseren.

Initiatieven boven water
In april zet Bonaire zich nog sterker in voor een groenere wereld. Tijdens de ‘Shop with a bag’ campagne ontvangt iedere bewoner een gratis boodschappentas, om zo overbodig gebruik van plastic tassen terug te dringen. Vuilverwerkingsbedrijf Selibon en de Keep Bonaire Clean Foundation organiseren op 23 april een conferentie onder de naam ‘Re-use the past, recycle the present, and save the future’. Naast de toelichting van bestaande ideeën om Bonaire schoon te houden, vindt er ook een brainstormsessie plaats om tot nieuwe initiatieven te komen.      

De jeugd heeft de toekomst
Om de kids en jongeren van Bonaire bewust te maken van het belang van recyclen, wordt er een recycle wedstrijd georganiseerd. Samen gaan zij de strijd aan om zo veel mogelijk herbruikbare materialen te verzamelen. Wie het best recyclebare voorwerp vindt, maakt kans op een leuke prijs.    

Bonaire Hotel and Tourism Association