Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Toename van het aantal passagiers met 9,1 procent tijdens paasvakantie; een groei van 7,8 procent in het eerste kwartaal. Gedurende de tweewekelijkse paasvakantie zijn op de luchthaven van Düsseldorf ongeveer 810.000 passagiers opgestegen en geland.

Dit komt overeen met een toename van 9,1 procent vergeleken met de paasvakantie van vorig jaar. Tijdens deze vakantie voerden de diverse luchtvaartmaatschappijen ongeveer 8.800 starten en landingen uit - net zo veel als gedurende de paasvakantie van 2009. De laatste schooldag had het meeste verkeer: op vrijdag 26 maart telde de luchthaven ca. 63.000 passagiers en ongeveer 700 starten en landingen. Ter vergelijking: op een gemiddelde dag registreert Düsseldorf International doorgaans 49.000 passagiers en 590 starten en landingen.

Groei in het eerste kwartaal
In het eerste kwartaal van dit jaar telde de luchthaven van Düsseldorf in totaal 3,7 miljoen luchtpassagiers. Ten opzichte van de voorjaarsperiode 2009 is de passagiersopkomst met 7,8 procent toegenomen. De airport vormt met deze aantallen de kopgroep met vergelijkbare Duitse luchthavens. Na de afname in het verkeer door de crisis in het jaar 2009, werd het duidelijke herstel van het luchtverkeer in Düsseldorf, wat al halverwege vorig jaar voorspeld werd, bevestigd.

Sterk uit de crisis
"Deze positieve ontwikkeling bewijst dat de luchthaven van Düsseldorf sterker uit de crisis komt", zegt Christoph Blume, woordvoerder van de bedrijfsleiding van de airport. "Ons brede aanbod aan vliegbestemmingen en de mix van traditionele airlines en lowcost-aanbieders wordt door onze passagiers steeds meer gewaardeerd."
Ook scoort Düsseldorf punten met een breed servicegebied, het groeiende overstapverkeer, het stabiele intercontinentale aanbod en het sterk groeiende aandeel van Nederlandse luchtpassagiers. De luchthaven van Düsseldorf gaat er van uit dit jaar weer de drempel van 18 miljoen passagiers en hiermee het recordniveau van 2008 te bereiken.

Zonnige bestemmingen
Gedurende de paasvakantie gingen de vakantiegangers na de lange winter vooral graag naar de zonnige bestemmingen in het Zuiden. Zo stonden bij de reizigers opnieuw de Canarische Eilanden, de Balearen en het Spaanse vaste land hoog in het vizier. Ook Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko waren populair. Bij de verre bestemmingen stonden bijvoorbeeld Florida, de Dominicaanse Republiek, Mexico, Cuba, Dubai en Thailand bij de reizigers hoog op het lijstje. Ook citytrips naar bijvoorbeeld Londen of Rome waren bij de reizigers in trek.

Meer informatie Düsseldorf International: http://www.duesseldorf- international.de