Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het WK staat voor de deur,  de inwoners van Kaapstad zijn enthousiast en hebben inmiddels al vele innovatieve projecten ontwikkeld. De inwoners evement van wereldformaat en hebben tal van unieke en fascinerende projecten opgestart

die de levens van duizenden mensen kunnen veranderen.

Het toerisme brengt veel werkgelegenheid met zich mee binnen alle facetten van de economie. Meestal zijn het vrouwen en jongeren die werken binnen de toerismebranche, in kleine en middelgrote bedrijven. Maar het zijn de locale projecten die opvallen en die er toe bijdragen dat de mensen zich ontwikkelen, scholen en groeien op de maatschappelijke ladder.

KELP

Een goed voorbeeld van een locaal initiatief is het KELP-project, een initiatief dat startte in 2008. De vader van een jongen heeft een vuvuzela’s ontwikkeld van kelp, een zeewier dat men aantreft aan de kust van Kaapstad. De vuvuzela is het Zuid-Afrikaanse blaasinstrument dat massaal gebruikt wordt tijdens voetbalwedstrijden. De hoorn is meestal gemaakt van plastic, maar nu dus van natuurlijke materialen. Het KELP-project heeft geleid tot werkgelegenheid, sociale groei en scholing.

Makaraba

Een ander uniek en traditioneel Zuid-Afrikaans product is met de komst van het WK op de markt gezet: de Makaraba. De makaraba is van oorsprong een hoge mijnwerkershelm met de hand uitgesneden en beschilderd. De helm wordt gedragen tijdens de voetbalwedstrijden om betrokkenheid en enthousiasme te uiten. In Kaapstad is een project gestart rondom de makaraba. Deelnemers aan het project is geleerd hoe de makaraba te maken en hoe van de makaraba een gewild product te maken.

Dreamfields Project

Deze vrijwilligers organisatie wil voetbalfaciliteiten en -materialen realiseren in de townships en op het platteland. In 2009 vond het eerste evenement plaats op de High School in Kaapstad en met succes! Meer dan 150 leerlingen van 10 scholen deden mee aan een heus voetbaltoernooi. Kaapstad steunt dit initiatief door geluidsapparatuur beschikbaar te stellen tijdens de toernooien en door een groep Diski-dansers te laten optreden.

 

Overige projecten

Cape Town Tourism heeft 200 gesigneerde voetballen ter beschikking gesteld voor Football for Fun. Ook is er een initiatief voor dove jongeren gestart: Whisper Soccer Balls. Om aandacht voor deze bijzondere jongeren te krijgen zijn er boten in de vorm van voetballen gemaakt. Het is mogelijk om een boottocht te maken in deze speciale voetbalboten vanaf de haven V&A Waterfront.

Meer weten, kijk dan op www.capetown.travel