Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reisorganisatie Sawadee heeft het aanbod voor singles en eenoudergezinnen verder uitgebreid. Sawadee biedt singlereizen naar bijzondere bestemmingen als Colombia en Japan of een fotoreis naar Tanzania,

maar ook voor bestemmingen dichterbij kunnen singles bij Sawadee terecht. Het begrip 'single' wordt ruim gehanteerd: iedereen die alleen reist kan mee.

Niet voor stelletjes
Wie zijn of haar vakantie boekt op één van de singlereizen van Sawadee gaat op reis met reisgenoten die ook alleen reizen. Manager touroperating Saskia Griep: "Het is de ideale manier om met gelijkgestemden een mooie vakantie te beleven en nieuwe mensen te leren kennen. De single reizen zijn bedoeld voor reizigers tussen de 25 en 55 jaar die alleen op vakantie gaan, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land willen verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken. Stelletjes kunnen niet mee met deze reizen."

Reizen met meerdere alleenreizenden
De verhouding tussen stellen en singles is op de reguliere reizen van Sawadee ongeveer gelijk. Toch ziet de reisorganisatie dat bepaalde vertrekdata meer alleenreizenden trekken dan andere. Om de single die niet perse een singlereis wil boeken tegemoet te komen biedt Sawadee op haar website een overzicht van reizen waar al meer dan drie alleengaande reizigers op geboekt staan. Griep: "We zien dat dit overzicht heel goed bekeken wordt en dat veel alleenreizenden hun keuze hierop baseren".

Gevarieerd
Sawadee biedt een grote variatie aan singlereizen. Zo zijn er korte single reizen binnen Europa, fotoreizen naar ondermeer Marokko en Bhutan, actieve wandelreizen en bijzondere safarireizen voor singles. Griep: "De populairste single reizen zijn een 31-daagse reis naar Nieuw Zeeland en een 12-daagse reis naar Jordanië."

Speciale reizen voor eenoudergezinnen
Sawadee merkt ook een groeiende vraag naar vakanties voor alleenreizende ouders die samen met hun kinderen een avontuurlijke verre reis willen maken. De familiereizen van Sawadee zijn hiervoor uitermate geschikt. Inmiddels is het percentage single ouders op de familiereizen van Sawadee 20%. De familiereizen zijn zo samengesteld dat altijd gereisd wordt met andere kinderen van dezelfde leeftijd.

Puur Reizen
Bij Sawadee staat "Puur Reizen" centraal. Puur reizen staat voor een land echt laten zien op een verantwoorde en duurzame manier. Marketing Manager Jacco Holterman van Sawadee: "Puur reizen staat voor reizen in de kleinste groepen op een duurzame wijze, waarbij makkelijk contact met de lokale bevolking wordt gelegd doordat we gebruik maken van kleinschalige accommodaties of zelfs bij de mensen thuis slapen. Ook in onze fotoreizen staat Puur Reizen voorop."

Sawadee Reizen is onderdeel van de Activity sector van TUI Travel PLC en organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Sinds 9 jaar biedt Sawadee ook speciale reizen voor avontuurlijk gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en veelal activiteiten zoals wandelen zijn opgenomen in de reis.

Meer info: www.sawadee.nl