Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Barcelona, de tweede grootste stad in Spanje is een stad die voor voetgangers is gemaakt. Het is makkelijk om te voet de hele stad te doorkruisen, alle grote attracties te bezoeken of de zakelijke gebieden en parken van de stad.


Voor hen die in korte tijd meer van de stad willen zien of gewoon niet willen lopen, biedt Barcelona ook een uitgebreide keus aan openbaar vervoer. Bezoekers kunnen kiezen tussen de metro, bussen, trams, en treinen van zowel het nationale als van een lokaal spoorbedrijf. Waar uw appartement in Barcelona of uw hotel in Barcelona zich ook bevindt er is altijd wel een goede verbinding met het netwerk van openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer is door de hele stad met elkaar geïntegreerd, dus reizigers kunnen makkelijk overstappen van de ene op de andere vorm van vervoer. Binnen de stad betaal je voor elk transportmiddel hetzelfde. De meeste diensten zijn overdag tussen 5 uur 's ochtends en middernacht aktief, hoewel je 's nachts Nitbus (nachtbus) gebruik kunt maken die vanaf 10 uur 's avonds rijdt.

Kaartjes kunnen van te voren worden gehaald in de automaten op de metrostations en sommige winkels en kiosken. De kaartjes moeten worden gevalideerd bij het instappen van de bus of wanneer men het metrostation door de poortjes betreedt.

Er zijn verschillende kaartsoorten beschikbaar van een enkele reis tot een maandkaart. De keuze hangt af van hoeveel men verwacht te reizen. De enkele reis is de basis en kost zo'n 1.40 € (controleer de prijzen wanneer u in Barcelona aankomt, de prijzen stijgen ieder jaar in Januari).

Met een enkele reis kunt u voor elke vorm van transport kiezen en ook nog overstappen op andere transportmiddelen om uw bestemming te bereiken. De overstap moet wel binnen 1 uur en 15 minuten gemaakt worden. Als je van de ene op de andere metrolijn overstapt, zorg er dan voor dat je binnen het systeem blijft en dus niet in de tussentijd door de poortjes naar buiten gaat.

Als u het metrosysteem verlaat en weer door de poortjes terug naar binnen gaat, zal er een nieuwe enkele reis op uw kaartje in rekening worden gebracht. U kunt niet terug naar binnen zonder een nieuw kaartje te valideren. Om geld te besparen kunt u ook kaartjes met meerdere reizen nemen. Het handigst is waarschijnlijk het T10 kaartje waarop u 10 keer kunt reizen ongeacht de vorm van openbaar vervoer. Het kaartje kost zo'n 7.85 €, wat een stuk scheelt op 10 enkele kaartjes. U kunt ook met meerdere mensen van dit ene kaartje gebruik maken – gewoon door iedereen om beurten het kaartje te laten valideren.

Voor een lang verblijf in Barcelona, is een T-Mes misschien een uitkomst. Het kost zon'n 48 € en hiermee kan 1 persoon ongelimiteerd reizen voor één maand.

Voor echte waar voor uw geld kunt u de Barcelona Card nemen. Dit is een alles-in-één kaart waarmee u grenzeloos toegang hebt tot het openbaar vervoer, ook vanaf de luchthaven, en bovendien gratis toegang tot vele attracties en kortingen op bijvoorbeeld bepaalde restaurants. Deze kaarten kunnen bij de toeristenbureau's of online worden gekocht. De prijs voor de kaart is zo'n 26 € voor twee dagen tot 42 € voor 5 dagen voor volwassenen en iets minder voor kinderen.

Alles bij elkaar is het voor bezoekers van Barcelona heel gemakkelijk om zo veel van de stad te zien als ze maar willen.