Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De wind die over de Atlantische Oceaan van west naar oost waait, zorgt op Tenerife voor een flinke dosis verkoelende lucht. Aangezien het eiland sub-tropisch is, zorgt deze koele wind voor een zacht en constant klimaat op Tenerife.

Het voelt op Tenerife dus het hele jaar door aan als lente.

De temperatuur op Tenerife ligt in de winter overdag nauwelijks onder de 20ºC en in de zomer ligt de temperatuur niet hoger dan 28ºC. Dankzij deze aangename temperaturen is het eiland het hele jaar door een ideale vakantiebestemming. Het eiland is dan ook goed voorzien van uitstekende faciliteiten en er is een grote variëteit aan accommodatie op Tenerife.

Omdat de wind uit het westen komt, is het klimaat in het westen van het eiland anders dan in het zuiden en het oosten. Het oosten is over het algemeen warmer en zeker tijdens de zomermaanden. Zonaanbidders kunnen daar in het oosten volop van profiteren.

Een ongewone attractie op het eiland is de hoogste berg: El Teide. Het is de derde hoogste vulkaan ter wereld. In de winter is de top van El Teide bedekt met sneeuw die enkele maanden blijft liggen dankzij de grote hoogte. Toeristen die het eiland dan bezoeken kunnen dus zwemmen in de warme, sub-tropische oceaan en tegelijkertijd uitkijken over de besneeuwde top van de berg.

Het vulkanische verleden van het eiland heeft op vele plekken prachtige landschappen gecreëerd. Zo zijn er een aantal smalle baaien aan de kust die door rotsvormingen geheel beschut zijn van de wind en waar de zon volop schijnt, dus ideale zonlokaties voor hen die van de echte hitte houden.

De stranden in het noorden en westen van het eiland zijn over het algemeen iets koeler, dankzij de gunstige wind en de Canarische stromingen. In het zuiden is er meer kans op wind vanuit de Sahara die voor meer hitte zorgt. Bezoekers van Tenerife kunnen dus op elk moment kiezen voor het klimaat dat net het beste uitkomt.

De meeste toeristen komen echter voor de zon en het strand, en deze zijn beide het hele jaar door volop beschikbaar. Men kan op het eiland stranden van verschillende kleuren vinden. Zo zijn er in het westen met name stranden met zwart of grijs zand, gevormd van de vulkanische rotsen waar het eiland uit bestaat. In het zuiden en zuidwesten zijn er prachtige gouden zandstranden. Welke kleur je ook kiest, in totaal biedt Tenerife zo'n 67 km aan heerlijke stranden.
Op landkaarten uit de 14e en 15e eeuw staat Tenerife duidelijk aangegeven, maar met de naam “Isla del Infierno”, wat letterlijk “Eiland van de Hel” betekent. Deze naam had Tenerife duidelijk te danken aan de vulkanisch activiteit op het eiland. Tegenwoordig zullen bezoekers dit eiland van eeuwige lente echter eerder ervaren als een zachte hemel.