Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor een actieve vakantie in de bergen ben je nooit te oud, te jong of te onervaren. Dat vinden verschillende bestemmingen in Tirol, waar komende zomer het aanbod van beginnerscursussen groter is dan ooit.

Zo ook in Alpbachtal Seenland. Hier kun je met de hele familie deelnemen aan een proefles raften op de Inn. Kinderen vanaf 6 jaar gaan al mee in de rubberboot. Gewapend met wetsuit, helm en reddingsvest vertrek je naar de oevers. Na een korte uitleg over peddelen en wat te doen als je overboord slaat, gaan families met een professionele instructeur het wilde water op. Voor liefhebbers op het droge, biedt Alpbachal ook clinics mountainbiken, rotsklimmen en Segway-Trekking.

De cursus Family Rafting duurt circa 2 uur en is te boeken vanaf slechts € 29,- per persoon, inclusief professionele begeleiding.  

Rotsklimmen voor de hele familie
Ter voorbereiding op het beklimmen van een uitdagende top in het Rofangebergte, biedt Alpbachtal een eerste training in het dal. Niet een artificiële wand, maar de ruwe rots bij Gasthof Zillertalblick is het uitgangspunt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Gekwalificeerde begeleiders leren de eerste basisbeginselen van het klimmen, zoals de uitrusting, het zekeren, je houding dicht tegen de rots en abseilen. De workshop duurt 1,5 uur en is te boeken vanaf € 19 per persoon (minimaal 4 personen per groep), inclusief klim-uitrusting.

Op stap met de Segway
Er zijn verschillende manieren om je door het middelgebergte van Tirol te bewegen. Met de mountainbike, fiets, te voet of met de Segway. Met deze laatste variant rol je door het Alpbachtal, in plaats van lopen. En dat tot 30 km per uur. De soort zelfrijdende computergestuurde step bedwingt moeiteloos de lokale bergwegen en smalle straatjes. De Segway is populair onder gezinnen met kinderen. Voor ouders is het de gelegenheid om te natuurrijke omgeving te leren kennen, voor kids is het weliswaar ook een bijzondere attractie an sich. Na een introductie en proefrit kan al heel de familie op stap. De Segway is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud.

NIVEA Familiefeest
Het grootste reizende familiefeest van Oostenrijk, doet op 7 en 8 augustus Alpbachtal aan. In het dorpscentrum van Reith i. A. verschijnt een groots podium waar twee dagen lang kindershows met dans, zang, spel en magie worden opgevoerd. Het NIVEA showprogramma is gratis te bezoeken, op zaterdag van 10.00-19.00 uur en op zondag van 10.00-18.00 uur. Twee weken eerder, op woensdag 21 juli, verandert hetzelfde dorpscentrum in een oudervrije zone. Van 14.00-18.00 uur zijn er knutselcorners, schminkhoeken en kunnen kinderen ponyrijden en leren toveren. Toegang is € 3,50 per persoon.

Ontspanning en avontuur in één
Alpbachtal Seenland, verscholen tussen het Brixental en het Zillertal, is de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Evenals voor de sportieve toerist, die tijdens zijn vakantie actief bezig wil zijn. Vijf prachtige meren, waaronder de drie warmste in Tirol, 900 km wandel- en hiking paden, meer dan 250 km bikertrails, volop outdoor-activiteiten in de bergen en in het water en één van de grootste skateparks in Europa zijn de belangrijkste highlights.

Consumenten vinden meer informatie over Alpbachtal Seenland en de Alpbachtal Seenland Card bij: Alpbachtal Seenland Tourismus, tel. 00 43 5336 600-600, fax 00 43 5336 600-698, email: of via de websites www.alpbachtal.at en www.alpbachtal.at/card. Meer informatie over Family Rafting en het rotsklimmen: http://www.sport-ossi.at/de/index.html