Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het Bregenzerwald in Vorarlberg wordt het leven tot kunst verheven. Zowel in het wonen, de keuken en de levenstijl is de cultuur een mix van traditioneel en modern.

In het uiterste westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg, ligt het Bregenzerwald. Vlakbij de Bodensee, met Duitsland, Zwitserland en het vorstendom Liechtenstein als buurlanden. Hier wonen 30.000 inwoners in 22 dorpen. Zelfbewuste en zelfstandige mensen, die trots zijn op hun cultuur en daarbij open staan voor vernieuwingen en innovaties. Zij weten als geen ander kunstzinnige, mooie en bijzondere dingen te scheppen die tegelijkertijd zinvol en doordacht zijn. Dat zie je terug in hoe zij wonen, koken en genieten van cultuur.
In de woonhuizen, maar ook bij de hotels, pensions en boederijen valt de bijzondere architectuur in het Bregenzerwald op. Opvallend modern en van eenvoudige elegantie. Een bewijs dat ook nieuwe bouwwerken perfect aan kunnen sluiten bij traditionele bouwstijlen en de natuur in het Bregenzerwald.
De keuken in de vele goede herbergen en restaurants staat bekend om de creatieve verfijnde regionale produkten. Kaas, en dan vooral de bergkaas, is het meesterwerk van de Bregenzerwalders.
De levensstijl en cultuur van het Bregenzerwald is tevens terug te vinden in de wandelroutes. Themawandelingen met als onderwerp de bergcultuur, het water of op het spoor van dichters brengen de vakantieganger weer een stuk dichter bij het ontdekken van deze cultuurrijke regio.

Grootse evenementen – Bregenzer Festspiele
Overdag mooie wandelingen maken, fietsen langs het water en `s avonds het grootste festival van de Bodenseeregio bezoeken? Deze combinatie van natuur en cultuur kan in het Bregenzerwald zonder problemen verwezenlijkt worden. Tijdens de Bregenzer Festspiele in 2010 staat de opera AIDA van Guiseppe Verdi op de grootste waterbühne ter wereld op het programma (21 juli t/m 22 augustus). www.bregenzerfestspiele.com
Voordeel met de Bregenzerwald gastenkaart
De gastenkaart beidt vele voordelen en kortingen. De kaart is geldig van 1 mei - 31 oktober 2010 voor de bergbanen, lijnbussen en zwembaden en geeft korting op entrees en bij het winkelen in partnerbedrijven. Gasten die 3 of meer nachten in het Bregenzerwald verblijven ontvangen deze kaart.

Vorarlberg
Vorarlberg – een land dat met zijn vele dalen, machtige bergtoppen, groene weides en helder blauwe wateren zijn gasten zal betoveren. Een land dat vanuit tradities nieuwe wegen inslaat. Een gastvrij land met een verfijnde keuken. Een land dat met zijn inspirerende aanbod, zijn levendige kunstscene en kunstcentra de horizon verbreedt. Oftwel: Vorarlberg, in het westen van Oostenrijk, gelegen aan de Bodensee, is een land dat gezien, geproefd, beleefd en ontdekt wil worden.

Meer informatie: www.bregenzerwald.at