Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

ACHTERHOEK – In de afgelopen jaren is er in de Achterhoek veel geïnvesteerd op het gebied van paardentoerisme. Er is een uitgebreid netwerk aan routes van markeringsbordjes voorzien.

Ruiters en menners kunnen korte en lange tochten maken en aan de routes bevinden zich tal van ondernemers waar paarden kunnen worden gestald of gehuurd. Paardenliefhebbers hebben tevens een ruime keuze uit diverse rustplaatsen en overnachtingaccommodaties langs de routes. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft bovendien 400 kilometer aan ruiter- en menroutes in de Achterhoek gedigitaliseerd. Op basis van deze routes zijn diverse (meerdaagse) arrangementen ontwikkeld, met aandacht voor ruiter en koetsier. De ruiter- en menroutes en arrangementen zijn sinds vandaag te vinden op de door het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) ontwikkelde website www.achterhoektepaard.nl.

Website
De ruiter- en menroutes lopen door de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Montferland en Winterswijk en zijn vanaf de nieuwe website www.achterhoektepaard.nl te downloaden. Ondernemers langs de routes hebben aantrekkelijke (meerdaagse) ruiterarrangementen samengesteld, voor ieder wat wils. Paardenliefhebbers vinden hier een aantrekkelijk platform, waarop niet alleen de ruiter- en menroutes in de Achterhoek op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden, maar waar vooral de nadruk ligt op een kleurrijke kennismaking met alle toeristische facetten van de streek, speciaal gericht op de paardenliefhebber. Pakkende foto’s, mooie routes, interessante teksten, aantrekkelijke arrangementen en een interactieve kaart geven een goede indruk van wat de regio ruiters en menners allemaal te bieden heeft. De site biedt ook snelle toegang tot de webwinkel van het ABT, waar brochures met ruiter- en menroutes kunnen worden besteld.

Openingsbijeenkomst
Op maandag 26 april is het ruiter- en menproject Achterhoek-Liemers officieel geopend door mevr. drs. C.I.J.M. Ross- van Dorp, lid van het federatiebestuur van de KNHS, en dhr. H. Aalderink, burgemeester van Bronckhorst. De opening vond plaats bij Taveerne de Wildenborcherhof; één van de ondernemers die participeert in het project.

Samenwerkende organisaties
Het project ‘Ruiter- en mentoerisme in de Achterhoek’ heeft als doel  meer paardentoeristen naar de Achterhoek te trekken, en wordt geleid door het Recreatieschap Achterhoek-Liemers. In het project werken tal van organisaties samen: Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Stichting Hippisch Toerisme Nederland, Vereniging Paardentoerisme, Stichting Belangenbehartiging Ruiter en Koetsier Winterswijk en de gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Montferland en Winterswijk, alsmede het toeristisch bedrijfsleven.

WEBSITE WWW.ACHTERHOEKTEPAARD.NL ONLINE