Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Spaanse regio Valencia viert poëtisch jubileum.  De Valenciaanse stad Orihuela, gelegen op 57 kilometer ten zuidwesten van Alicante, staat dit jaar in het teken van het honderdjarig jubileum van de Spaanse dichter, Miguel Hernández.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog stond de anti-fascistische Hernández naast schrijvers als Pablo Neruda en Lorca. Naast Orihuela zullen verschillende Valenciaanse steden herdenkingsplechtigheden en activiteiten ter ere van de Spaanse Poëet organiseren.

Slachtoffer van de dictatuur
De Spaanse dichter en schrijver Miguel Hernández (1910-1942) werd precies honderd jaar geleden geboren in de Valenciaanse stad Orihuela. Miguel Hernández was een zoon uit een arme boerenfamilie en stond tijdens de Spaanse Burgeroorlog aan de kant van de republikeinen en schetste in zijn poëzie de gruwel van de Burgeroorlog.
Hernández was mede vanwege zijn anti-fascistische uitingen één van Spanjes beroemdste dichters. Hij werd herhaaldelijk gevangen gezet door de Spaanse dictator Francisco Franco en is dan ook officieel erkend als slachtoffer van de dictatuur van de alleenheerser. De straf van de ter dood veroordeelde dichter werd omgezet in levenslange opsluiting maar in 1942 overleed hij in zijn cel aan de gevolgen van tuberculose.

De wieg van Miguel Herandez
De Valenciaanse stad Orihuela is de geboorteplaats van de bekende dichter Miguel Hernández en is tevens de belangrijkste commerciële stad van de natuurlijke regio van de Segura rivier. De plaats waar Miguel Hernández met zijn familie opgroeide is gedurende vier eeuwen lang de Bisschopszetel van de Provincie Alicante geweest en beschikt over een indrukwekkend kunsterfgoed en volkstradities die doordrenkt zijn van godsdienstige invloeden. Orihuela staat ook bekend vanwege de viering van la Semana Santa en het carnavaleske Valenciaanse feest Moros y Cristianos, dat als een vaste traditie groeide om de historisch periode te gedenken waarin Moren en christenen samenleefden.

Honderdjarig jubileum
Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Hernández staan er in 2010 meer dan 500 herdenkingsplechtigheden en activiteiten gepland in de regio Valencia. In Miguel's geboortestad Orihuela, maar ook in het Alicantijnse Elche staan in de loop van het jaar verschillende activiteiten in het kader van de poëet gepland. Zo zullen er onder andere concerten worden gegeven door bekende Spaanse artiesten als Alejandro Sanz, Luis Eduardo Aute en Joan Manuel Serrat.

Meer informatie Valencia: www.landvalencia.com
Meer informatie Miguel Hernandez: www.miguelhernandezvirtual.com