Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Jachthuis Sint Hubertus viert 75-jarig bestaan Nationale Park met maquette in miniatuurstad.   Op maandag 26 april om 17.40 uur onthullen de heer Seger baron van Voorst tot Voorst, directeur van het Nationale Park De Hoge Veluwe,

en Piebe Koster, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, een miniatuur van het Jachthuis Sint Hubertus.

Jachthuis
Het jachthuis is ontworpen door Hendrik Pieter Berlage als buitenhuis voor het echtpaar Kröller-Müller. Ook de geometrische tuin, de vorm van de vijver en de dienstgebouwen zijn van zijn hand. De plattegrond van het gebouw is symmetrisch in de vorm van een gewei gemaakt. In Madurodam beslaat het gebouw met de aangelegde tuin een oppervlakte van 11,7 m². De markante toren heeft een hoogte van bijna anderhalve meter. De miniatuur is net als in het echt gelegen in een natuurgebied aan een vijver.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en voert een subsidieonafhankelijke exploitatie. Het Park bestaat uit 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame soorten van de Rode Lijst. Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur. Het Park is in 1935 gesticht door het echtpaar Kröller-Müller en viert dit jaar zijn 75e verjaardag.

www.madurodam.nl