Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Trendsettend strand nieuwe place to be.  Onlangs is in Jordanië een nieuw strand geopend aan de Dode Zee, het "O Beach". Dit dagstrand, gelegen in een chique maar natuurlijke setting en opgezet door hotelketen Amber International Hotels & Resorts

belooft de nieuwe place to be te worden voor zowel de lokale jetset als de toerist die op zoek is naar luxe, modern design en comfort. De ontwikkeling van het "O Beach" is een belangrijke stap in de positionering van Jordanië als trendsettende wellness bestemming en belooft de strandbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Langverwacht
Het langverwachte "O Beach", het eerste vijfsterren dagstrand in Jordanië, opende op 29 april haar deuren met een groot feest, compleet met DJ, vuurwerk, loungebars en exquise hapjes en drankjes. Het moderne design, de luxe faciliteiten en de uitstekende service bieden voor elke veeleisende strand- en spaliefhebber het hele jaar door een ultieme beleving.

Dagtrip
"O Beach" is gelegen aan de kust van de Dode Zee, niet ver van Amman en de luchthaven, hetgeen het een ideale bestemming maakt voor een dagtrip.
Het strand is het hele jaar door geopend. Overdag is er plaats voor 1200 zee- en zonaanbidders en 's avonds kunnen 1500 gasten worden ontvangen op het uitgestrekte strand. Het heeft een oppervlakte van 33.000 m2 waarvan 250 meter direct aan de zee is gelegen.

A la carte
Het strand is onderverdeeld in drie regio's. Er is een deel dat relatief goedkoop is om te bezoeken dat bestaat uit een groot zwembad en een grasvlakte dat direct gelegen is aan het strand. De Cabanas regio is ingericht met 12 luxe cabanas die beschikken over een privé jacuzzi, butler, lcd tv schermen, lounge en eetruimte. Daarnaast is er een regio die beschikt over honderd 2-persoons zonbedden met een privé zwembad, bar en loungeruimte. Bij aankomst kiezen gasten uit een a la carte menu waar ze die dag door willen brengen. De entree bedraagt tussen de 25 en 550 Jordaanse Dinar.

Restaurant en bars
"O Beach" beschikt over een groot assortiment aan bars en restaurants. Zo is er een traditioneel Libanees visrestaurant, een Italiaanse pizzeria en zijn er verschillende hippe restaurants en bars. Hier worden internationale gerechten geserveerd en kunnen gasten bij de lounge bars genieten van een drankje en muziek. Het strand kan ook gereserveerd worden voor privé diners, conferenties en feesten van 10 tot 1500 gasten.

Overige faciliteiten
Naast een overvloed aan mogelijkheden om de zon te aanbidden, de vele restaurants, bars en het spa is "O Beach" ook heel leuk voor kinderen, een speciaal team staat klaar om op de kinderen te passen en ze te vermaken.
Bij de spa kunnen gasten genieten van massages en verschillende behandelingen die helemaal gericht zijn op het zuiveren van lichaam en geest in een unieke setting.

De Dode Zee
De Dode Zee is niet alleen het zoutste maar ook het mineralenrijkste water ter wereld. Er zit een uitzonderlijk hoge concentratie aan kalium, broom, magnesium en jodium in. Deze mineralen en het hete en droge klimaat bewegen al sinds de oudheid mensen om bij huidziekten de genezende kracht van de Dode Zee te benutten. De Dode Zee is de laagst gelegen plek op aarde en is genomineerd als nieuw natuurwereldwonder.

Bereikbaarheid Jordanië
Jordanië wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland. Ook wordt er vanuit Nederland rechtstreeks gevlogen op Jordanië door de vliegtuigmaatschappij Royal Jordanian.

Meer informatie Jordanië: www.visitjordan.com