Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

1. Uitgebreid Belevenis- en avonturenpark in Jerzens. H et Belevenis- en avonturenpark in Jerzens breidt dit jaar haar klimparcours uit. Concentratie en evenwicht is vereist bij dit uitdagende klimparcours voor de hele familie.

De vijf nieuwe uitdagende onderdelen, maken het parcours maar liefst 500 m lang (max. 12 m hoog). Het avontuur begint bij het oefenterrein waar de klimmers uitleg krijgen over de zekeringtechniek en de eerste hindernissen trotseren. Wie de overkant van de ´Indiana brug´ en de ´Flying Fox´ bereikt, is klaar voor het echte werk. De verschillende routes, gebaseerd op moeilijkheidsgraad en lichaamslengte, worden aangegeven met kleuren. Terugkeren naar de grond kan vanaf de 49 tussenstations. Kids vanaf 90 cm, kunnen onder toeziend oog van hun ouders, klauteren over zeven hindernissen. Speciaal voor de allerkleinsten in er ook een kinderspeeltuin met een waterrad. Het klimpark is van mei tot augustus dagelijks geopend van 10.00-19.00 uur, in september en oktober van 11.00-17.00 uur. De entreeprijs is afhankelijk van de lichaamslengte en varieert van € 7,-, voor kinderen korter dan 1.10 m, tot € 22,- voor personen vanaf 15 jaar. www.alpincenter-pitztal.com

2. Kids op avontuur met Pitzi
Deze zomer organiseren de kinderclubs in Jerzens en St. Leonard een divers programma voor kinderen van 3-14 jaar. De kinderclubs zijn onderverdeeld in de Mini’s (3-6 jaar) en de Maxi’s (7-14 jaar). Onder professionele begeleiding en de kleine berggeit Pitzi (mascotte), gaan de kids op avontuur in de natuur. De week begint in Jerzens met een indianenkamp, in St. Leonard staat paardrijden op het programma. Op dinsdag gaan alle kids klettern. Na een week vol belevenissen sluit mascotte Pitzi op vrijdag af met schatzoeken.      
Pitzi’s kinderclub is geopend van maandag tot en met vrijdag. De kinderclub is gratis toegankelijk voor kinderen (3-14 jaar) die verblijven in een officieel erkende accommodaties in het Pitztal. www.pitztal.com/familien/pitzis-kinderclub-pitztal.html  

3. Gratis wandel programma
Van 14 juni tot 15 augustus organiseert het Pitztal een gratis wandelprogramma. 10 weken lang kunnen sportievelingen van maandag tot vrijdag deelnemen aan bijzondere wandelingen met gids. De duur varieert van 60 minuten tot 6 uur. Elke maandag zijn er beginnerslessen Nordic Walking, op dinsdag speciale wandelingen voor de hele familie. Andere dagen staan de Pitztaler gletsjer en berghutten tochten (ca 5 uur) op het programma. Aanmelden kan tot 1 dag voor aanvang van de betreffende wandeling bij Tourismusverband Pitztal, Unterdorf 18, A-6473 Wenns. www.pitztal.com

4. Gratis liftpas voor kids tot 10 jaar
Kinderen tot 10 jaar ontvangen in het gezelschap van een betalende volwassene de gratis Bambini-Freipass. Met deze pas maken kinderen gratis gebruik van de liften van de wandelgebieden Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletsjer. Volwassenen betalen in het wandelgebied Hochzeiger € 27,- voor een 7-daagse liftpas, kinderen 10-15 jaar € 14,-. Naast 7 dagen onbeperkt gebruik van de liften, geeft de pas gratis toegang tot het zwembad in Wenns.
De gebieden Pitztaler Gletscher en Rifflsee werken met afzonderlijke dagkaarten (vanaf € 12,- per enkele reis) en een gecombineerde liftpas. Het ‘Urlauber Ausflugsticket’ geldt een week en biedt 2 dagen opbeperkt toegang tot de Rifflsee lift, Pitzpanoramabahn en de Pitzexpress (snelste tandradbaan ter wereld). Kosten: € 31,50 voor volwassenen, € 23,50 voor kids 10-15 jaar.

Avonturiers die meerdere wandelgebieden in het Pitztal willen verkennen, kiezen voor de Gletscher-Card. Deze overkoepelende liftpas biedt gratis en onbeperkt gebruik toegang tot de 10 belangrijkste liften in de gletsjergebieden, maar ook van de liften in Hochzeiger, Rifflsee, Imst en Fendels, en de beroemde Kaunertaler Gletscherstraβe. De Gletscher-Card is verkrijgbaar in een 3, 7 en 10 daagse variant. Volwassenen betalen voor een 7-daagse kaart € 51,-, voor kids vanaf 10 jaar kost het € 25,50. Kids tot 10 jaar krijgen in het gezelschap van een betalende volwassene een gratis kaart. Zie voor meer informatie www.pitztal.com

5. Aanbieding: Zomerpret voor de hele familie
Tourismusverband Pitztal heeft speciaal voor avonturiers het ‘Zomerpret voor de hele familie’ arrangement samengesteld. Dit arrangement, op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen tot 10 jaar, is te boeken vanaf € 451,- bij verblijf in een vakantiewoning. Voor een verblijf in een 3* hotel inclusief halfpension betaalt u € 804,- (kinderen verblijven in de kamer van de ouders).  
Dit arrangement is inclusief:

- 7 dagen accommodatie
- 7-daagse Gletscher-Card voor 2 volwassenen en 2 kinderen (tot 10 jaar)
- Gratis gebruik van Pitzi’s kinderclub (geopend maandag - vrijdag)
- Deelname aan begeleide wandelingen in de periode 14 juni -15 oktober 2010
- Gratis gebruik van de wandelbus

Deze aanbieding is geldig van 14 juni tot 15 oktober 2010. Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met Tourismusverband Pitztal via Tel: +43 5414 86999 of .