Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ondanks wereldwijde economische malaise. In Azië-Pacific heeft Amadeus een marktaandeel van 33% over 2009, waarmee de leidende positie in de regio wordt versterkt.

In het Midden-Oosten en Afrika werd een marktaandeel van bijna 45% bereikt, met een groei van 9 procentpunten ten opzichte van het jaar ervoor.

Amadeus, een toonaangevende partner voor reistechnologie en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, laat groei en aanhoudend leiderschap in belangrijke markten zien. Als één van de snelst groeiende aanbieders van distributiesystemen heeft Amadeus in 2009 zeer goede prestaties geleverd in Azië-Pacific en het Midden-Oosten en Afrika, ondanks de malaise in regionaal reizen als gevolg van de wereldwijde economische recessie.  

In Azië-Pacific is het marktaandeel van Amadeus in het segment vliegboekingen via reisbureaus gegroeid tot 33% over 2009. Amadeus Azië-Pacific verwerkt ook het grootste aantal online reisbureauboekingen, met meer dan 51% marktaandeel. De belangrijkste groeipijlers van dit marktaandeel zijn winsten die gerealiseerd werden in Australië, Hongkong, Indonesië en Maleisië. Amadeus heeft zijn personeelsbestand in Azië-Pacific uitgebreid met 15% tot meer dan 1.400 werknemers en heeft tevens drie nieuwe kantoren geopend in Bali (Indonesië), Koh Samui (Thailand) en Rangoon (Myanmar).

In 2009 werden belangrijke nieuwe overeenkomsten met luchtvaartmaatschappijen getekend, waaronder AirAsia, SEAir, Zest Airways, en een Memorandum of Understanding met Thai Airways voor de eerste fase van het uitrollen van het Amadeus Altéa Customer Management System. Het aantal reisbureaus in Azië-Pacific dat Amadeus gebruikt voor het verwerken van reserveringen is gestegen tot 19.500.

In de regio Midden-Oosten en Afrika behaalde Amadeus een marktaandeel van bijna 45% in 2009, een groei die aanzienlijk hoger is dan die van de branche als geheel. Ondanks een trage economie en een daling van het totale aantal reisboekingen in het Midden-Oosten en Afrika, toonde Amadeus veerkracht met een groei in boekingen van meer dan 9 procentpunten ten opzichte van het voorgaande jaar.  

Bovendien breidde Amadeus haar bereik, marktaandeel en personeelsbestand uit door drie nieuwe Amadeus Commercial Organisations te openen in Syrië, Jemen en Libanon, waarmee het de enige wereldwijde aanbieder van distributiesystemen is met directe activiteiten in vrijwel alle markten in het Midden-Oosten. Amadeus opende ook een Middle East Regional Hub in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en benoemde een nieuw team van senior executives om toe te zien op de groei in deze markten.

Philippe Chérèque, Executive Vice President, Commercial, Amadeus: “Ondanks een moeilijk jaar, brak Amadeus door in Azië-Pacific en de Midden-Oosten en Afrika regio’s – twee van onze belangrijkste potentiële groeimarkten. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij de constante steun en inzet van onze reispartners en werknemers in deze markten. Dit jaar gaan we door met de ondersteuning en levering van technologische innovatie, wereldwijd bereik en lokale expertise die de basis vormen van voortdurende groei voor Amadeus in de mondiale markten.”

Andere Amadeus resultaten in 2009 zijn:
·         - In het Midden-Oosten, kozen de 13 regionale leden van Arab Air Carriers Organisation (AACO), waaronder Air Algérie, Afriqiyah Airways, EgyptAir, Etihad Airways, Kuwait Airways, Libyan Airlines, Qatar Airways, Saudi Arabian Airlines, Sudan Airways, Syrian Arab Airlines, Tunisair, Yemen Airways en Royal Air Maroc, voor Amadeus als hun exclusieve distributiepartner in een baanbrekende 10-jarige overeenkomst
·         - In Azië-Pacific wordt haar aanwezigheid versterkt door een overeenkomst met China Southern Airlines om de Amadeus e-Retail oplossing te implementeren, die bevoegdheden creëert voor internationale online boekingen voor in- en outbound passagiers. Amadeus voorziet momenteel alle belangrijke Chinese luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air China, Cathay Pacific, China Eastern Airlines, DragonAir en Hainan Airlines van e-Commerce oplossingen
·         - Het uitgeven van een rapport “Corporate Travel Management and Practices in China” in samenwerking met PhoCusWright over corporate travel in ‘s werelds snelst groeiende economie
·         - Implementatie van een baanbrekende overeenkomst met AirAsia, één van ‘s werelds toonaangevende LCCs, waarmee reisbureaus wereldwijd AirAsia vluchten kunnen boeken net zoals voor een full-service carrier, met behulp van Amadeus Ticketless Access
-Aankondiging van samenwerkingsverbanden met MakeMyTrip.com en Yatra.com, een Indiase reiswebsite en een belangrijke reiswebsite in Azië-Pacific, waarmee de marktleiderspositie van Amadeus in online reisbureauboekingen wordt versterkt.

 
Meer informatie over Amadeus vindt u op: www.benelux.amadeus.com/