Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Sla je slag in Valencia.  Golfbaan El Saler, gelegen in de Spaanse regio Valencia, is door het golf magazine "Golf World" gekozen als één van de tien beste golfbanen in Europa.

De Spaanse architect Javier Arana heeft ervoor gezorgd dat de baan in de stijl van het gelijknamige Valenciaanse natuurreservaat ontworpen is. El Saler wordt door vele professionals, amateurs en gespecialiseerde pers beschouwd als de golfbaan met één van de beste baan layouts van de wereld en behoort dan ook tot de 60 beste golfbanen ter wereld. Het milde Valenciaanse klimaat zorgt ervoor dat er naast El Saler nog vele andere hoogstaande golfbanen in de regio te vinden zijn.

Hole-in-one voor El Saler
De in Valencia gelegen golfbaan El Saler is al meerdere malen gekozen door het prestigieuze Noord-Amerikaanse magazine "Golf Magazine" als één van 's werelds 100 beste golfbanen. Kortgeleden behaalde de golfbaan de 60ste plek op deze lijst. Ook heeft nu het populaire Britse golfmagazine Golf World deze Valenciaanse golfbaan gekozen tot één van de 10 beste golfbanen van Europa.

Architect van de golf
De populaire golfbaan, gelegen in het gelijknamige natuurreservaat, werd in 1968 aangelegd door de internationaal gerespecteerde "Spaanse architect van de golf", Javier Arana. Javier Arana heeft tijdens het ontwerpen van de baan rekening gehouden met het beschermde gebied waar de golfbaan in ligt en heeft zowel het strand als het Mediterrane bos erin verwerkt. Het resultaat is een indrukwekkende, gevarieerde 18 holes golfbaan van 6468 m aan de Mediterraanse kust in een natuurlijke stijl. De golfbaan heeft naast dit alles ook een golfschool en oefenbanen. El Saler is gelegen op 20 km van het vliegveld van Valencia en op 10 minuten van de stad.

PGA kiest El Saler
Het Europese PGA, de organisatie die de drie grootste professionele golf toernooien in Europa organiseert (Elite European Tour, European Seniors Tour, Challenge Tour), heeft ervoor gekozen om El Saler te gebruiken als locatie voor verschillende toernooien van de Professional PGA European Tour. Tijdens dit evenement wordt op het hoogst haalbare niveau gegolft.

Valencia, the place to golf
El Saler is niet de enige golfbaan die de Valenciaanse regio kent. Het milde klimaat maakt Valencia tot een ultieme golfbestemming waardoor de regio vele golffaciliteiten telt. De Comunitat Valenciana kent in totaal 28 banen en 4 pitch & putt (golf op korte afstanden). De meeste golffaciliteiten vind men in Alicante (maar liefst 21 banen). De bekendste golfbanen van Alicante vindt men in Dénia (Sella), Algorfa (La Finca) en Benidorm (Villa Aitana). Als allerlaatste vindt men in de regio van Castellón 3 bekende golfbanen waarvan El Club de Campo del Mediterráneo in Borriol veruit de bekendste. Deze laatste is de golfbaan waar de bekende Spaanse golfer Sergio García golft en waar tevens de Castellón Masters Costa Azahar jaarlijks plaatsvindt.

4 toeristische merken
De Comunidad Valenciana heeft 4 toeristische merken bestaande uit verschillende gebieden als Costa Blanca, Benidorm, Castellón-Costa Azahar en Valencia Terra i Mar.
Deze gebieden bieden bezoekers meer dan 500 km kust met prachtige goudkleurige zandstranden, 22 golfbanen, meer dan 200 musea, vele culturele bezienswaardigheden, waarvan er zelfs 4 zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst. Valencia heeft een verleden vol passie en dit is nog steeds terug te zien in de dorpen en steden. Het leven is er goed met een zeer mild klimaat, de gevarieerde en gezonde Mediterraanse keuken en de vele traditionele feesten die bezoekers een blik gunnen in het leven van de Valencianos zelf zoals, daar zijn de jaarlijkse terugkerende Fallas, Tomatina of de Moros y Cristianos.

Bereikbaarheid
transavia.com vliegt 7 dagen per week, 2 maal per dag vanaf Amsterdam naar Alicante en 7 dagen per week, 1 maal per dag vanaf Amsterdam naar Valencia. transavia.com vliegt ook 7 dagen per week, 1 maal per dag vanaf Rotterdam naar Alicante. Naast transavia.com vliegen ook Vueling en Ryanair naar de Spaanse regio.

Meer informatie Valencia: www.landvalencia.com

Meer informatie transavia.com : http://www.transavia.com