Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Aqualandia (Jesolo Lido - Venetie) is hét waterpretpark in het Noorden van Italië. Er is van alles te doen voor jong en oud

en het park is in 2009 genomineerd als waterpretpark van het jaar.
In Italië is het van vor- tot najaar goed weer. Een reden om een enorm pretpark te bouwen met als thema: water.
Zelf ben ik meer het type van rustig dobberen op een luchtbed. Misschien een keertje of meer van een gekke glijbaan, mét kinderen, maar dat is dan ook genoeg. Aqualandia biedt meer. Echte waaghalzen, sterke magen en lefgozers kunnen hier genieten van bijv. Bungeejumpen of The Scary Falls (mij té scary). Hier ga je namelijk met z'n tweeën in een rubberbootje het donker in. Om vervolgens 38 meter de afgrond in te vallen door een afgesloten glijbaan met 60% stijle afdaling. Oorverdovend geschreeuw....niets voor mij.

Dan heb je nog de spacemaker met zijn 42meter hoge glijbaan: de hoogste ter wereld waarin je een snelheid van 100km /uur bereikt. Dan heb je nog de Stargate, Kamikaze en Crazy river.
Voor wie het iets rustiger aan wil doen zijn de pistas blandas leuk. Je vertrekt boven onder de palmbomen om als eerste in het water te belanden.
Er is een 30 meter lang piratenschip van waaruit diverse optredens worden gegeven op hoog niveau. Denk aan Peter Pan en piraten. Er wordt gezongen en gedanst met veel, erg veel acrobatiek. Aan het eind wordt er vanuit de mast (25 meter hoog!) een duik genomen in het 9 meter brede bad.
Dan is er Funnyland

Een deel van het park dat speciaal voor de kleintjes is ingericht. Met circus om zelf aan deel te nemen. Er is zelfs gratis kinderoppas zodat u ook even met uw grotere kinderen ergens in kunt.
Over de Tibetaanse brug, oftewel touwbrug, kunt u een wandeling in de hoogte nemen. En waarom niet deelnemen aan de klimwand. Free Climbing!
Nog even in het golfslagbad om heerlijk tot rust te komen bij het kinderbad of langs het strand van Lido Grande.


Voor de liefhebbers is er zelfs een fitnessruimte en beachvolley.

Dit moet je gewoon een keer gezien hebben.

Op de camping in de buurt? Bungalows, Chalets, Mobilhomes en staanplaatsen op Camping Ca'Savio. Een camping aan de adriatische kust, dichtbij Venetie en op 14,4 km. van Aqualandia. Deze camping heeft een leuke aanbieding voor Aqualandia.
Verblijft u langer dan 7 nachten op deze camping, dan ontvangt u voor ieder familielid een gratis toegangsbewijs voor Aqualandia in de periode 23/05/09 - 27/06/09 en van 22/08/09 tot 13/09/09
Van 28/06/09 tot 21/08/09 een gratis toegangsbewijs per familie. De andere familieleden kunnen een toegangsbewijs kopen voor een speciale prijs van €21,00 in plaats van €25,00

www.italie2go.nl

http://italie2go.blogspot.com