Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

AlpenMedHotel Lamm in Seefeld Oostenrijk ontvangt Nederlander als 1000ste gast voor bijzondere cryotherapie (koudebehandeling)

Onlangs werd de Nederlandse logistiek manager Peter Ebben (47) uit Bergschenhoek met zijn partner Lagendijk (44) in het zonnetje gezet in het AlpenMedHotel Lamm in Seefeld Oostenrijk. Het stel kreeg een onvergetelijke, gezellige dag van de hoteldirectie aangeboden omdat hij als 1000ste gast van het hotel gebruik maakte van de bijzondere koudebehandeling ‘cryotherapie’ genaamd.

Cryotherapie
Cryotherapie is een bijzondere therapie, die ook wel ‚de koude waarheid’ wordt genoemd. Deze therapie is voortgekomen uit een veel gebruikte techniek bij sportletsels om bloedingen te stelpen, ontstekingen tegen te gaan, of pijn na een schok te verminderen door gebruik van de ‚magische’ spons, koelspuitbussen of –zakken.

Tijdens de Olympische Spelen in Sydney in 2000 dompelden de atleten zich al onder in kuipen met ijswater.

Sinds enkele jaren wordt in AlpenMedHotel Lamm in Seefeld Oostenrijk cryotherapie toegepast evenals in een aantal medische centra in Duitsland.

In het Wellness- en Medischcentrum van het hotel zijn hiertoe‚ ‘hypotherme caissons’ ontwikkeld. In zwemkleding met schoenen, sokken en handschoenen aan en voorzien van een gezichtsmasker en haar/oorband ondergaat men deze therapie.

Eerst betreedt men een compartiment van -10°C voor een verblijf van circa tien seconden, vervolgens gaat men naar een compartiment van -60°C om ten slotte één tot maximaal drie minuten bij een temperatuur van -110°C rond te wandelen in het laatste compartiment.

Vanzelfsprekend geschiedt deze therapie onder toezicht met vooraf en na afloop een uitgebreide bloeddrukcontrole. Deze therapie is een weldaad voor het lichaam en biedt verlichting van reuma- en artroseklachten.

 

Wellness/gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum in AlpenMedHotel Lamm staat onder leiding van de arts dr. Georg Kettenhuber. Samen met een team gekwalificeerde therapeuten biedt hij de hotelgast vele mogelijkheden om een „ander mens“ te worden. Na een medische check up door dr. Kettenhuber kan voor een aantal medisch verantwoorde therapieën worden gekozen. De meeste therapieën werken preventief, maar zijn vaak ook goed om prestaties te verhogen en stress, spierpijn of andere pijnklachten te verminderen

AlpenMedHotel Lamm

Het bekende AlpenMedHotel Lamm, gelegen in het hart van de typisch Oostenrijkse vakantieplaats Seefeld beschikt over 71 kamers, een aantal suites en een bijzonder Wellness- annex Medischcentrum met een fraai zwembad. Naast het traditionele gedeelte is er een nieuwe vleugel, waarin het Wellness- annex Medischcentrum is gevestigd, een juweeltje van design; klassiek en modern gaan  hand in hand in het hotel.

Juist in het voorjaar en de zomer is AlpenMedHotel Lamm een ideale bestemming.

Vakantieplaats Seefeld
Het bij vele Nederlanders bekende plaatsje Seefeld ligt op een van de mooiste plateaus van de Oostenrijkse Alpen tussen het natuurgebied Karwendel, het Wettersteingebergte en het beschermde natuurgebied Wildmoos op 25 kilometer afstand van het vliegveld van Innsbruck. Het hele jaar door – met uitzondering van april; dan is „toeristisch“ Seefeld zelf op vakantie – is Seefeld een prima vakantiebestemming. Voor wandelaars, bergbeklimmers, golfers, tennissers en fietsers biedt het ongekende mogelijkheden. Er is een groot aantal wandel- en fietsroutes (ruim 450 kilometer wandelpad en een route van 200 kilometer voor mountainbikers), veel tennisbanen en een Golf Academy met een 9 holes baan en nog een 18 holes baan in het nabijgelegen Wildmoos.

Seefeld is zeer de moeite waard om een (korte) vakantie door te brengen.

De KNVB heeft voor het trainingskamp van het Nederlands Elftal niet voor niets gekozen voor Seefeld in aanloop naar het WK voetbal, dat in juli in Zuid-Afrika wordt gehouden. Tijdens het trainingskamp, van 19 mei tot 1 juni aanstaande, is er ook een grote persdelegatie in Seefeld aanwezig. Een deel van de pers logeert in deze periode in het gastvrije AlpenMedHotel Lamm, waar zij gebruik kan maken van de faciliteiten, die het hotel biedt, zoals het uitgebreide saunacomplex, het bijzondere zwembad en niet te vergeten de verschillende therapieën waaronder  cryotherapie.