Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bij het huren van een auto geeft Sixt een kale prijs zonder verzekeringen. Bij aankomst op het vliegveld van de bestemming worden nog pittige bedragen aan die kale prijs gekoppeld. Een ervaringsvcoorbeeld bij het huren van een Peugeot 409 voor een studiereis  op vliegveld Elefthérios Venizélos Athene.

De huurprijs was bij de online reservering vastgesteld op 397,- euro voor een periode van 8-15 mei - inclusief de WA verzekering. Bij aankomst werd medegedeeld dat alle schade aan de auto op de credicard zou worden verhaald. Een aanvullende verzekering met een eigen risico van circa 650,- euro kostte bijna 200 euro en een volledige dekking kostte circa 400 euro. Uiteindelijk maar voor de olossing met een eigen risico gekozen. Vervlogens werd op de creditcard het te betalen bedran  PLUS het eigen risico een bedrag van 1200 euro geblokkeerd. Diefstaldekking kostte extra. Op die manier (onduidelijke website en info) heb ik autohuur niet eerder meegemaakt.

Holiday Cars is helderder in de informatieverstrekking:
Peugeot 407 of gelijkwaardig
Altijd inclusief:
    * C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver)
    * Luchthaventoeslag
    * 1e extra bestuurder
    * Ongelimiteerd aantal kilometers
    * W.A. verzekering
    * Diefstalverzekering
    * Lokale belastingen
    * 24/7 Wegenservice vanuit verhuurder

De blinkende foto van de Peugeot 407 van de website klopte niet helemaal. De afgeleverde auto was (zeker van binnen) niet schoon gemaakt. Het display voor temperatuur op het dashbord werkte regelmatig niet. De uitlaat had zijn beste tijd gehad, rammelde voortdurend, maar heeft gelukkig de rit kunnen afmaken.  Het een en ander heeft waarschijnlijk te maken met de hoge kilometerstand - circa 70.000km.

Advies: bij Sixt goed kijken naar de verzekeringsvoorwaarden.