Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

LISSE -- De eenenzestigjarige internationale bloemententoonstelling Keukenhof heeft  in 2010 meer buitenlands bezoek kunnen registreren.

Ruim 75% procent van de bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Er kwamen opmerkelijk veel Fransen en Oost-Europeanen. Het thema “From Russia with Love” heeft bijgedragen aan een ruime verdubbeling van het aantal Russische bezoekers. Ook zijn in de afgelopen meiweken weer veel groepen uit India geregistreerd. Keukenhof kijkt tevreden terug op het seizoen, ondanks de aswolk en de lage voorjaarstemperatuur. Het park heeft tot op de slotdag prachtig in bloei gestaan.

Met de doop van een nieuwe tulp heeft Svetlana Medvedeva, Echtgenote van de President van de Russische Federatie, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden (op 17 maart) de eenenzestigste editie van Keukenhof officieel geopend. Hoogtepunten in dit seizoen waren de overweldigende belangstelling voor het Bloemencorso van de Bollenstreek, de aankondiging voor de kandidatuur van het Holland Belgium Bid, de doop van de Thalys tulp, de VVV Tulp tgv het 125 jarig bestaan van VVV Nederland en de Ard Schenk lelie. Met deze laatste bevestigen we nog eens onze vooraanstaande positie op leliegebied. Een welkome aanvulling op Keukenhof was de discovery tour en de volledige vernieuwing van de cateringfaciliteiten.

Keukenhof 2011 is voor het publiek geopend vanaf 24 maart en zal vervolgens toegankelijk zijn tot en met 20 mei.

Keukenhof zal in 2011 de eerste lentegroet brengen aan Duitsland. De internationale bloemententoonstelling heeft ‘Duitsland. Land van Dichters en Denkers’ als centraal thema gekozen voor het volgende jaar. Dat is niet alleen een hommage aan de belangrijkste exportmarkt voor bollen en bloemen, maar tevens aan de jaarlijks ruim honderdduizend bezoekers uit ons buurland. In 2010 zal het park nog drie dagen open zijn tijdens de Nationale Bloembollenmarkt van 15 t/m 17 oktober.