Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reisorganisatie Kleinensfeervol.nl biedt een nieuwe service aan haar klanten die een rondreis op Bali boeken.

Het vervoer tussen de hotels tijdens de individuele rondreizen wordt omgevormd van een transfer tot een mini-excursie, die in overleg met de klant wordt samengesteld.

De klanten van Klein & Sfeervol worden over het eiland der Goden vervoerd met airconditioned taxi’s met privéchauffeur. In plaats van in een rechte lijn van het ene naar het andere hotel te rijden, wordt bij vertrek uit het hotel aan de klant gevraagd of hij nog wensen of interesses heeft die mogelijk onderweg bezocht kunnen worden. Als de klant aangeeft nog graag een authentieke zilverfabriek of een vlinderboerderij te willen bezoeken, wordt geprobeerd om dit in te passen in de transfer. Zo wordt het vaak vervelende vervoer tussen hotels veraangenaamd en omgevormd tot een gratis excursie.

Uitzichten
Rene Brouwer, bedenker en mede-eigenaar van Klein & Sfeervol hierover: “Wij merkten dat klanten het jammer vinden dat er niet gestopt werd bij allerlei interessante plaatsen die tijdens de transferdag prima ingevuld kunnen worden tijdens het vervoer over het eiland. Een bijzondere hindoe-ceremonie rond een begrafenis, een omweg om van indrukwekkende uitzichten over rijstvelden te kunnen genieten. Of langs een plaatsje waar van begin tot eind aardewerk wordt gemaakt en je over de drogende ruwe korrels mag rijden om ze vast wat kleiner te maken. Zonder dat het bedoeling is dat je er direct van alles koopt.’

Nederlands sprekende gids
Tijdens de transfer krijgt de klant nu de beschikking over een Engels of zelfs Nederlands sprekende gids en chauffeur. ‘De gids doet ook allerlei suggesties van te bezoeken bezienswaardigheden. De klanten reageren zeer enthousiast over deze extra service, die niet leidt tot verhoging van de transferkosten’, aldus Brouwer.

Op Klein en Sfeervol worden kleinere maar bijzondere accommodaties op Bali en Curacao aangeboden. Zij worden gepresenteerd met video's, zowel van de accommodatie als een interview met de beheerder/eigenaren. Op deze manier krijgt de potentiële gast een heel goed beeld van wat deze ter plekke kan verwachten. Klein en Sfeervol heeft op Bali, Lombok en de Gili eilanden ca. 25 hotels in haar aanbod, zowel aan de kust als in het binnenland.

KleinEnSfeervol.nl
is onderdeel van AmbianceTravel, deelnemer SGR en Calamiteitenfonds.