Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kaapstad, mei 2010. Kaapstad is niet alleen een van ’s werelds meest populaire bestemmingen en mooiste steden, maar is daarnaast ook zeer begaan met het milieu en de toekomst van deze planeet.

De stad heeft al diverse groene initiatieven ondernomen die op international niveau zeer gewaardeerd zijn.

Green Goal 2010
Twee jaar geleden lanceerde de hoofdstad van Zuid-Afrika het Green Goal 2010 Programme om de gevolgen van het WK 2010 voor het milieu te monitoren. Op deze groene kaart van Kaapstad zijn alle groene gebieden aangegeven en bedrijven die een groen beleid hebben ten aanzien van de uitstoot van CO2 en de bedrijven die een Fair Trade beleid voeren.  Accommodaties kunnen ook op deze kaart vermeld worden. Ze  moeten dan voldoen aan vier van de acht gestelde milieustandaarden, zoals energiebesparing en -recycling en een waterzuinig tuinplan. Daarnaast heeft Kaapstad een verantwoordelijkheidsbeleid opgesteld waar bezoekers en de toeristische industrie zich aan dienen te houden. In dit beleid zijn respect voor het milieu, legaal en locaal inkopen en respect voor culturen opgenomen.

Andere groene projecten
Een ander goed voorbeeld is het nog te realiseren alternatief irrigatieproject voor het Greenpoint park, gelegen naast het stadion. Het zeewater uit de Atlantische Oceaan wordt gebruikt voor aircosystemen in de winkels op het V&A Waterfront, het Peninsula Soetwater Resort, het nieuwste centrum voor bedreigde zeedieren en het stadsproject waarbij consumenten groene elektriciteit kunnen kopen (gegenereerd door een windboerderij).

Prijswinnend
Kaapstad is dankzij dit groene beleid uitgeroepen tot beste groene bestemming  en heeft in 2009 de Virgin Holidays Responsibel Tourism Award gewonnen. In de competitie had Kaapstad nog 34 concurrenten, maar wist deze allemaal te verslaan.


Meer weten, kijk dan op www.capetown.travel